Pall GeneDisc® technologie belangrijk hulpmiddel bij ontdekking van E.coli -uitbraak

PORT WASHINGTON, N.Y.--(BUSINESS WIRE)-- 20110610 --

Het GeneDisc® System van Pall Corporation (NYSE:PLL) helpt de Duitse autoriteiten met het screenen van de dodelijke E.coli -stam. Deze heeft bijna 3000 mensen ziek gemaakt en de voedselindustrie van de gehele staat verstoord. De GeneDisc-technologie van Pall wordt gebruikt door referentielaboratoria in Duitsland. Hier wordt door middel van snelle tests van voedselmonsters, de toxische stam van de ziektekiem, bekend onder de naam E.coli O104:H4 (STEC), opgespoord.

[Pall's GeneDisc(R)technology is being used by Germany's national reference laboratory to expedite of food samples for the toxic strain (STEC) of the pathogen known as E.coli O104:H4. (Photo: Business Wire)]

Het nationaal referentielaboratorium van Duitsland gebruikt de GeneDisc-technologie van Pall bij het testen van voedselmonsters op de toxische stam (STEC) van de ziektekiem bekend als E.coli O104:H4.

“Wij maken gebruik van de GeneDisc testkit van Pall om mogelijke E.coli O104:H4-monsters te kunnen screenen en onderzoeken, en veronderstelde positieve monsters te bevestigen. Het GeneDisc-systeem blijkt zeer doeltreffend te zijn voor een snelle identificatie van STEC en levert een grote bijdrage om deze kritieke situatie voor de volksgezondheid aan te pakken”, zei Dr. Lothar Beutin van het Duitse Federale Instituut voor Risico-analyse (BfR). Ten gevolge van de uitbraak van deze ziekte, zijn er tot op heden 2700 ernstige ziektegevallen in 12 landen gemeld. Hiervan hadden er 25 een dodelijke afloop. Dr. Beutin heeft het gebruik van de GeneDisc-technologie bestudeerd ter identificatie van STEC's die in verband staan met de ziekte bij de mens.

Het Pall GeneDisc System is een snelle, eenvoudige en betrouwbare testoplossing voor het ontdekken van meervoudige besmettingsstoffen die in het voedsel voorkomen. Gebaseerd op de technologie van real-time Polymerase Chain Reaction (qPCR), wordt dit systeem gekenmerkt door een buitengewoon robuust platform dat kant-en-klaar te gebruiken grondstoffen hanteert. Het systeem en de testprocedure geven consistente resultaten en een fout van de bediener is vrijwel onmogelijk. In tegenstelling tot de hele dagen die de traditionele methodes vereisen, worden de gegevens over de aanwezigheid of afwezigheid van meervoudige ziektekiemen geproduceerd in niet meer dan één uur na de verrijking hiervan.

“Het Pall GeneDisc System is een ideaal hulpmiddel voor referentielaboratoria en voedselfabrikanten waarvoor een snelle en specifieke detectie van mogelijke gezondheidsrisico's een vereiste is”, verklaarde Jonathan Pratt, President Pall Food & Beverage.

Het Pall GeneDisc System is de eerste technologie die onlangs voor meerdere parameters gevalideerd is door het AOAC Research Institute voor de detectie van non-O157 STEC in vlees. Met dit systeem kunnen producenten tegelijkertijd tests uitvoeren voor de ziekteverwekkende E.coli O157, en vier niet-O157 STEC's uit de top zes die door het Amerikaanse Department of Agriculture zijn aangeduid. GeneDisc is ook geldig verklaard voor het testen van Salmonella en E.coli O157:H7. De pathogenische E.coli O104:H4 testkit is de nieuwste commerciële testmethode die GeneDisc in haar productielijn heeft.

De werkzaamheid van het GeneDisc-platform bij het identificeren van STEC's in verband met hemorragische colitis en het hemolytisch-uremisch syndroom – de twee catastrofische ziekten die zich in Duitsland hebben voorgedaan bij de uitbraak van E.coli – werd in april 2010 vermeld in het International Journal of Food Microbiology . De studie, die tegelijkertijd werd uitgevoerd door Health Canada, de French Food Safety Agency (ANSES), en het Duitse Federale instituut voor risico-analyse (BfR), beschrijft: “Tenslotte laat dit rapport zien dat de GeneDisc array gebruikt kan worden voor de simultane detectie van verschillende serotypes en virulentiefactoren van STEC. De gelijktijdige detectie van deze markers levert gegevens die geschikt zijn voor de moleculaire risico-analyse van de mogelijke virulentie van STEC-isolaten.” [Marie Bugarel, et. al. Volume 142 (2010), blz. 318-329]

Voor meer informatie over het GeneDisc system of om dit product te bestellen, ga naar: https://www.pall.com/biopharm_53215.asp.

Over Pall Food and Beverage

Pall Food and Beverage is wereldleider in filtratie-, scheidings- en kwaliteitscontrole-oplossingen voor de voedsel- en drankenmarkt. Deze doet dienst aan de industriële vraag voor bier, wijn, zuivelproducten, frisdranken, water in flessen, enzymen, voedselingrediënten en verwante sectoren. De producten van het bedrijf worden gecomplementeerd door waterzuiveringssystemen van binnenstromend en afvalwater, waardoor een volledige benadering van vloeistoffenbeheer door het gehele productieproces heen verzekerd wordt. De oplossingen van Pall dragen bij tot de garantie van productkwalititeit en de bescherming van de consument. Deze verlagen de bedrijfskosten en minimaliseren afvalproducten. Voor meer informatie, kunt u terecht op de website van Pall op www.pall.com/foodandbev.asp.

Over Pall Corporation

Pall Corporation (NSYE: PLL) is toonaangevend in het bieden van oplossingen voor filtratie, scheiding en purificatie, waarbij tegemoet wordt gekomen aan de vereisten van klanten ten aanzien van kritiek vloeistoffenbeheer door het brede spectrum van levenswetenschappen en industrie heen. Pall werkt met klanten ter bevordering van technologie met verantwoording op het gebied van de gezondheid, veiligheid, en het milieu. De gefabriceerde producten van het bedrijf betekenen een vernieuwing van verwerking en productie, waarbij emissies en afvalstoffen geminimaliseerd zijn. Pall Corporation had een totaal aan inkomsten van $2,4 biljard voor het financiële boekjaar 2010. Het is een S&P 500 bedrijf waar meer dan 10.000 werknemers klanten wereldwijd ten dienste staan. Voor meer informatie over de wijze waarop Pall ertoe bijdraagt een groenere, veiligere en duurzamere toekomst op te bouwen, kunt u ons volgen op Twitter @PallCorporation of ga naar www.pall.com/green.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6754703&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Pall Corporation
Rebecca Chynoweth, 516-801-9871
Corporate Communications

rebecca_chynoweth@pall.com

Ticker_symbol NYSE:PLL

Deel: ' Pall GeneDisc technologie helpt bij opsporing E.coli bacterie '


Lees ook