1.6 miljoen chicks zien het licht


Bouwsector dienstbaar aan dierenwelzijn

HEERLEN, 20171113 -- De bouw laat zien dat ze een belangrijke bijdrage levert aan maatschappelijke items als dierenwelzijn. Door te verdiepen in de activiteiten die plaatsvinden in het gebouw wordt een gebouw ontworpen dat meer doet dan beschutting bieden. De kennis dat eendagskuikens fitter worden dankzij de toetreding van daglicht leidde voor de Limburgse daglichtspecialist Bright Buildings tot het realiseren van de eerste volledig 'transparante' broederij in Europa. Daarmee wordt ook gelijk meer transparantie naar de markt gerealiseerd. De broederij opende op 2 november haar glazen deuren in het nieuwe 'Hatchcare Centre' in Nordhorn (Duitsland).

Sterke diervriendelijke profilering
Wekelijks zien 1.6 miljoen kuikens het licht, dankzij een samenwerking van pluimvee-specialist HatchTech en daglichtspecialist Bright Buildings. De bedrijven stelden zich samen tot doel om de diervriendelijke profilering van broederij Optibrut richting de afzetmarkt te versterken. De twee niet alledaagse partners ontwikkelden in een design & build opdracht een nieuw gebouwconcept, waarin het pand optimaal werd afgestemd op de diervriendelijke 'early feeding' broedmachines en installaties. 

[beschrijving]

Transparantie naar de markt
Met het ontwerp komt het gebouw tegemoet aan de zo gewenste transparantie in de voedingsmiddelenindustrie, met o.a. glazen bezoekerscorridors die op elk moment inzicht geven in de manier van werken. Dankzij de toepassing van vele transparante delen toont de broederij volledige openheid in haar bedrijfsprocessen en creëert zij een open verbinding met externe partijen. 

Over Bright Buildings
Bright Buildings realiseert design & build gebouwconcepten onder de noemer Bright Box, waarin maximaal gebruik van licht wordt gemaakt door de toepassing van veel transparante delen. Bekende Bright Boxes zijn o.a. de Dairy Campus in Leeuwarden en de Aeres Agricultural Campus in Dronten. Na de realisatie van al meer dan 3.000 transparante constructies wereldwijd, legt het familiebedrijf uit Heerlen zich nu ook toe op het ontwerp hiervan. 


Deel: ' 1.6 miljoen chicks zien het licht '
Lees ook