JOZ winnaar 2016 in Agrarische-roboticabranche


Succesvol Nederland presenteert de beste bedrijven van Nederland; elke zondag op RTL7, 10.30 uur

Rotterdam, 20160726 -- JOZ BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Agrarische-roboticabranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. ‘JOZ BV weet zijn diepgaande kennis van robottechnologie en gemechaniseerde stalinrichting uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Een toonbeeld van vakmanschap en ondernemerschap, gedreven door innovatie en klantgerichtheid.’

JOZ is de grondlegger van de moderne stalreiniging, verwoord met de slogan Home of the clean stable. Bijna 70 jaar geleden bedacht en ontwierp Jan Oostwouder in het Westfriese 't Zand een systeem waarmee mest op een lopende band werd afgevoerd naar een verzamelpunt. Daarmee kwam een einde aan het handmatige mestruimen, dat arbeidsintensief en tijdrovend is. Logisch dat andere veehouders dat systeem ook wilden. Oostwouder stichtte JOZ en ging met zijn uitvinding de boer op. Vandaag de dag vinden de mestafvoersystemen van JOZ hun weg over de hele wereld. JOZ BV telt rond de 70 medewerkers en is gevestigd in Westwoud, Noord-Holland.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in JOZ BV een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is de kurk waar de onderneming op drijft. Een mooi voorbeeld is het zelf ontwikkelde robotplatform en de mogelijkheid om producten bij de gebruiker op afstand te monitoren. Technologie die niet alleen het dierenwelzijn verhoogt, maar tevens voor de veehouder leidt tot hogere rendementen. JOZ koestert zijn voorsprong en alle inspanningen zijn erop gericht deze te behouden.’

Sterke internationale aanwezigheid
‘JOZ heeft zich ontwikkeld van een leverancier van mechanische systemen naar een ontwikkelaar en producent van mobiele robotsystemen voor in de stal. Door toepassing van uitsluitend toptechnologie is een leidende positie verworven op de Nederlandse markt, en een sterke internationale aanwezigheid. Iedereen wil met JOZ samenwerken!’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Dier én veehouder staan bij het bedrijf centraal. Zijn oplossingen en diensten voor de stal bevorderen een natuurlijke omgeving voor het dier en verbeteren de efficiëntie van de veehouder. Met zijn mobiele robots en mechanische producten behoort het bedrijf tot de top drie van aanbieders, en zijn slimme oplossingen zijn wereldwijd toepasbaar.’

‘JOZ staat voor ondernemerschap pur sang met drive, passie en kennis. Altijd gericht op verbeteren en vernieuwen, mede door samenwerking met alle belangrijke stakeholders in de keten. Niet voor niets worden de producten van JOZ getypeerd als de Mercedes onder de systemen. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper. Terecht de branchewinnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.joz.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met eigen televisieprogramma’s als Succesvol Nederland en De Succesfactor en kent een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van de company pride en reputatie van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma Succesvol Nederland waarin de genomineerde wordt getoond, is gestart in januari. 


Deel: ' JOZ winnaar 2016 in Agrarische-roboticabranche '
Lees ook