Crisis and Emergency Management Conference 2010 besluit met aanbevelingen over goed voorbereid zijn

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten--(BUSINESS WIRE)-- 20100114 --

De Crisis and Emergency Management Conference 2010 sloot vandaag zijn 3-daagse agenda van 11 tot 13 januari 2010 in het Emirates Center for Strategic Studies and Researches af.

De conferentie benadrukte het belang van goed voorbereid zijn, omdat rampen niet voorkomen kunnen worden, maar een goede voorbereiding kan de impact tot een minimum terugbrengen.

Op de conferentie werden veel workshops gehouden, initiatieven ontplooid en bilaterale overeenkomsten gesloten. De lezingen benadrukten hoe belangrijk het is dat overheden bereid en voorbereid zijn om aan noodtoestanden en crises het hoofd te bieden. Een van de behandelde onderwerpen was het vreedzaam gebruik van kernenergie, met name de voorbereiding van veiligheids –en zekerheidsmaatregelen in nucleaire faciliteiten door de VAE. Ook de H1N1-epidemie werd besproken en wat de beste manier zou zijn voor een nationale aanpak binnen de VAE, evenals het succes van de internationale strategieën en plannen die de verspreiding ervan hebben gestopt.

Ook richtte de conferentie zich op potentiële politieke en veiligheidsrisico’s in het Midden-Oosten, de rol van de telecomsector tijdens de crises en nog veel meer relevante onderwerpen.

Er deden ongeveer 40 sprekers mee die lezingen gaven en deelnamen aan workshops zoals Jason McNamara, stafchef bij de Federal Emergency Management Agency en buitengewoon vicepresident en directeur noodmanagement bij Homeland Security voor Dewberry & Davis LLC, Richard A. Clark, voorzitter van Good Harbor Consulting, Carl Rostcher, algemeen directeur van Alcatel-Lucent Bell Labs, Frank Congel, directeur van de afdeling respons bij incidenten bij de US Nuclear Regulatory Commission en andere specialisten van de VAE.

De conferentie was ook getuige van de start van het vrijwilligersprogramma van de VAE via het SANID (Support)-initiatief, het Abu Dhabi Prepared initiative en het nationale noodplan voor de telecomsector van de regelgevende instantie voor deze sector in de VAE en de National Crisis & Emergency Management Authority (NCEMA), om voor continuïteit tijdens crises te zorgen en om de veiligheid van de telecomsector te garanderen die in tijden van crises als essentieel wordt gezien.

De conferentie raadde aan een website op te zetten voor deelnemers om meningen en ervaringen op het gebied van crisismanagement en respons uit te wisselen.

*Bron: ME NewsWire

Kijk voor meer informatie op: https://www.cemc.ae

Foto’s/Multimedia Gallery te zien op: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6141294〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
NCEMA Director General’s Office
Mariam Al-Qubaisi

Mob: +971-50-643-4390 (Media)

Deel: ' Aanbevelingen Crisis and Emergency Management Conference 2010 '
Lees ook