Lara Setrakian treedt in dienst van Bloomberg Television als verslaggever in Dubai

Setrakian gaat werken vanuit het uitgebreide kantoor van Bloomberg in Dubai

NEW YORK, LONDEN en DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten--(BUSINESS WIRE)-- 20110318 --

Bloomberg heeft vandaag bekendgemaakt dat Lara Setrakian officieel in dienst is getreden van Bloomberg Television als verslaggever in Dubai. Setrakian, die de overstap maakt van ABC News in Dubai naar Bloomberg, beschikt over een rijke ervaring op het gebied van verslaggeving in de Golfregio. Onlangs nog deed ze verslag van de onrust in het Midden-Oosten, vanuit Saudi-Arabië en vanaf het Tahrir-plein in Cairo. In dienst van ABC deed Setrakian verslag van de presidentsverkiezingen in Iran in 2009, de energieprijzen in Saudi-Arabië, de financiële crisis in Dubai en andere belangrijke economische en politieke gebeurtenissen.

Setrakian treedt in dienst van de groeiende nieuwsorganisatie van Bloomberg in Dubai, op dit moment het grootste kantoor van het bedrijf in het Midden-Oosten, met meer dan 15 professionele journalisten die de berichtgeving verzorgen met betrekking tot economie, energie, financiën, politiek en ander nieuws. Deze week presenteerde Bloomberg L.P. officieel haar kantoor in Dubai, de 10e internationale hub van het bedrijf, dat een onderkomen biedt aan de groeiende activiteiten van Bloomberg op het gebied van nieuwsvoorziening en dat de dienstverlening gaat verzorgen voor het groeiende klantenbestand in de regio. Bloomberg Television, te bekijken in meer dan 250 miljoen huizen wereldwijd, brengt 24 uur per dag zakelijk, economisch en politiek nieuws met de kracht van een van meest uitgebreide organisaties voor nieuwsgaring ter wereld.

"Lara is een doorgewinterde journaliste met een uitstekend inzicht in de belangrijke nieuwsgebeurtenissen in de Golfregio," alsdus Malcolm Fried, Managing Editor voor de regio EMEA bij Bloomberg Television. "Haar expertise in het veld en haar contacten zullen ons wereldwijde publiek een unieke kijk bieden op de invloed van het Midden-Oosten op politieke en zakelijke ontwikkelingen wereldwijd."

"Ik ben opgetogen in dienst te treden bij Bloomberg Television en deel te gaan uitmaken van haar fantastische team van journalisten," aldus Setrakian. "Het is op dit moment van het grootste belang voor ons dat we de verslaggeving met betrekking tot de internationale politieke verhoudingen en de wereldeconomie versterken, en Dubai is daarvoor een ideale basis."

Setrakian trad in 2005 in dienst van ABC News als verslaggever op het gebied van rechtszaken en onderzoek. Als onderdeel van haar nieuwe functie bij Bloomberg Television zal ze ook in de toekomst bijdragen blijven verzorgen voor ABC News op televisie, radio en digitale platforms. Setrakian heeft in het verleden gewerkt als bedrijfsanalist bij McKinsey & Company. Ze studeerde magna cum laude af bij het Harvard College met een universitaire graad in Government. Setrakian spreekt Arabisch, Armeens, Frans en Spaans en heeft Persisch en Portugees gestudeerd.

Meer informatie over Bloomberg Television: https://www.bloomberg.com/tv. Volg ons op Twitter (@BloombergTV) of Facebook.

Meer informatie over Bloomberg: https://www.bloomberg.com/about. Volg ons op Twitter (@BloombergLP) en Facebook.

Over Bloomberg

Bloomberg is de meest vertrouwde bron van informatie voor financiële professionals en bedrijven ter wereld. Bloomberg combineert innovatieve technologie met ongeëvenaarde analyses, gegevens, nieuws en publicatie- en distributiemogelijkheden om essentiële informatie te leveren via de diensten en multimediaplatforms van Bloomberg Professional. De media-activiteiten van Bloomberg omvatten televisie, radio, digitale en gedrukte media. Het bedrijf is een van de grootste nieuwsorganisaties ter wereld, met meer dan 2.300 professionele nieuws- en multimediamedewerkers verspreid over 146 kantoren in 72 landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Bloomberg LP
Jocelyn Austin, +1 212-617-3578

jbaustin@bloomberg.net

Deel: ' Lara Setrakian verslaggever voor Bloomberg Television vanuit Dubai '


Lees ook