Clifford Chance adviseert ABN AMRO bij record obligatie-uitgifte Azië


AMSTERDAM, SINGAPORE, 20121030 -- Internationaal advocatenkantoor Clifford Chance heeft ABN AMRO geadviseerd bij diens ruim overtekende SGD$1 miljard (ongeveer EUR 635 miljoen) tier-2 obligatie-uitgifte. De obligaties zijn achtergesteld in rang, hebben een looptijd van 10 jaar en luiden in Singaporese dollar. De deal haalde een lokaal record aan inschrijvingen op van SGD$17 miljard dollar (ruim EUR 10 miljard), de grootste voor een Europese bank. Bovendien is de deal de eerste Tier 2 transactie in Singaporese dollars van een Europese bank in meer dan een decennium en de eerste Tier 2 in Singaporese dollars van een niet op Azië gerichte bank.

"Wij zijn verheugd ABN AMRO te hebben kunnen begeleiden bij deze zeer succesvolle uitgifte," vertelt Clifford Chance counsel Jurgen van der Meer, die het dealteam leidde. "Ik zou niet verbaasd zijn als andere Europese banken ABN AMRO volgen op de Singaporese obligatiemarkt om kapitaal te vergaren en te profiteren van Azië's honger naar dit type deals."

De transactie werd gestructureerd om te voldoen aan de concept CRD IV regelgeving voor achtergesteld Tier 2 bankkapitaal (zoals bekend op het moment van uitgifte) en bevat een specifieke verwijzing naar toekomstige wettelijke verliesabsorptie.

Afgelopen augustus trad een Clifford Chance team uit Amsterdam en Hong Kong onder leiding van Jurgen van der Meer op voor ABN AMRO in verband met een "dim sum" obligatie-uitgifte. ABN AMRO was de eerste Nederlandse bank die in lokale valuta obligaties plaatste in de opkomende offshore Chinese markt.

Over Clifford Chance
1. Clifford Chance is een van 's werelds toonaangevende advocatenkantoren. Zij biedt internationaal juridisch en zakelijk advies, op basis van specialistische lokale kennis. Clifford Chance is wat betreft schaal en grootte van juridische bronnen ongeëvenaard in de vier strategische markten Amerika, Azië, Europa en het Midden-Oosten. De dienstverlening is georganiseerd rondom de commerciële kernactiviteiten: capital markets; corporate & M&A; finance & banking; funds & investment management; real estate; tax; pensions & employment; litigation & dispute resolution. Clifford Chance heeft 34 kantoren in 24 landen en 3,400 juridische adviseurs. Het kantoor heeft ook een samenwerkingsovereenkomst met advocatenkantoor Al-Jadaan & Partners in Saoedi-Arabië. 

2. Clifford Chance behaalde het hoogste aantal top tier noteringen van alle advocatenkantoren in de Chambers Global 2012 Directory. Deze onafhankelijke analyse beoordeelt advocatenkantoren op juridische capaciteiten, professioneel gedrag, dienstverlening en commercieel bewustzijn. De top tier noteringen vormen een erkenning van de breedte van de expertise en de consistentie van de kwaliteit van Clifford Chance in de wereldwijde markten.
Ga voor nadere informatie over Clifford Chance naar https://www.cliffordchance.com.


Deel: ' Clifford Chance adviseert ABN AMRO bij record obligatie-uitgifte Azië '
Lees ook