Steun slachtoffers Filipijnen via ZorgWijzer.nl


UTRECHT, 20131118 -- Miljoenen Filipijnen zijn afgelopen maand slachtoffer geworden van de natuurramp op de Filipijnen. Daarom staat Nederland vandaag klaar met een speciale, grote televisie- en radioactie om alle slachtoffers uit de getroffen gebieden te helpen. Veel publieke zenders, zoals het NOS Journaal, RTL Boulevard, Studio Max en Shownieuws besteden gedurende de dag aandacht aan de actie. Ook radio 2 staat in het teken van de actie voor de Filipijnen.

Inmiddels is er via Giro 555 al meer dan acht miljoen euro binnen gehaald. Dat is echter nog niet genoeg, hulporganisaties hebben meer geld nodig om onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medicijnen te leveren.

Acties in het land
Naast de inzamelingsactie op de tv zijn er door het hele land verschillende bedrijven en organisaties die zelfeen actie zijn gestart, zoals vergelijkingssite ZorgWijzer.nl:

“Ook wij willen de vele slachtoffers op de Filipijnen helpen, daarom doneren wij vandaag tien euro voor iedereen die overstapt van zorgverzekering”, aldus Roy van Wensen, initiatiefnemer bij ZorgWijzer.nl.

Via de zorgvergelijker van de vergelijkingssite kan iedereen zijn zorgverzekering vergelijken en kiezen voor een overstap. Voor iedere verzekerde die wisselt van zorgverzekering wordt er vandaag dus tien euro overgemaakt naar Giro 555.

De actie van ZorgWijzer wordt volop gedeeld via de sociale media, want hoe meer overstappers, hoe meer geld er wordt vrijgemaakt voor de getroffenen op de Filipijnen. Aan het eind van de dag hoopt de zorgverzekeringsite een aanzienlijk bedrag te kunnen overmaken aan Giro 555. 


Deel: ' Steun slachtoffers Filipijnen via ZorgWijzer.nl '
Lees ook