Prohairclinic in Wilrijk tekent haarlijnen met lasertechniek


WILRIJK, België, 20130903 -- Het tekenen van een nieuwe haarlijn voor een haartransplantatie of micro-haar pigmentatie is moeilijker dan het lijkt. Prohairclinic in het Belgische Wilrijk gebruikt daar nu een laser hulpmiddel van Cole Instruments voor waardoor behandelingen sneller klaar zijn met een mooier resultaat.

[Haarlijn Laser hulpmiddel bij Prohairclinic in Wilrijk] Een haarlijn tekenen bij kale of kalende mannen of vrouwen is vrij complex. De haarchirurg dient rekening te houden met de gezichtsvormen en uiteraard de wensen van de patiënt. Tot op heden werden haarlijnen met de hand getekend en moest er heel veel manueel berekend en afgemeten worden. Vaak duurde het dan wel een half uur om de klant verschillende opties te laten bekijken.

De haarlijn-laser projecteert een perfecte lijn op het hoofd die dan met een stift gewoon afgetekend kan worden. De computer doet de berekeningen waardoor in minder dan twee minuten drie of vier verschillende haarlijnen geprojecteerd kunnen worden; hoger of lager, u-vorm of v-vorm. De klant kan aldus een weloverwogen beslissing nemen welke haarlijn voor hem of haar perfect is.

Symmetrie

"Een haarlijn creëren blijft niettemin een technische en artistieke uitdaging waarvan het resultaat afhankelijk is van de ervaring en kundigheid van de haarchirurg", aldus Bart Verbeeck van het Belgische Prohairclinic. "Voor elke persoon dienen we rekening te houden met zijn of haar wensen, de technische mogelijkheden alsook de vorm van het gelaat en het hoofd".

"Een kaarsrechte haarlijn is meestal zeer mooi bij zwarte mannen, maar oogt niet bijzonder natuurlijk voor blanken. Een vrouwelijke haarlijn is van vorm heel anders dan een mannelijke haarlijn. Onze nieuwste Laser kan voor zowel mannen als vrouwen een perfecte haarlijn voorstellen. Bovendien is het heel makkelijk om de haarlijn symmetrisch te tekenen, iets dat met de losse hand niet altijd lukt."

De laser is een zogeheten low level laser, het tekenen van de haarlijn doet geen pijn. Wel moeten de klanten hun ogen gesloten houden om schade aan het netvlies te voorkomen.

Zie ook de informatie van de fabrikant op
https://www.coleinstruments.com/hair-transplant/path-d-laser-assisted-hairline-details


Deel: ' Prohairclinic in Wilrijk tekent haarlijnen met lasertechniek '
Lees ook