'Aanstekelijke zomerse taferelen' - Zomerexpositie Galerie Beeldkracht


Schilderijen van Laetitia de Haas en Hendrik Jan Visser

SCHEEMDA, 20080625 -- Galerie Beeldkracht exposeert vanaf zondag 29 juni de nieuwste schilderijen in olieverf van de bekende Nederlandse kunstenares Laetitia de Haas en de nieuwste schilderijen in olie- en acrylverf van haar man kunstenaar Hendrik Jan Visser.

Op deze expositie zal het kunstenaarsechtpaar er waarschijnlijk in slagen u extra te doen verlangen naar vakantie, of in bredere zin naar het paradijs op aarde. Het bekende kunstenaarsechtpaar laat zich immers graag inspireren door hun geliefde vakantielanden Frankrijk en Itali.

Laetitia de Haas (Voorburg, 1948) vertaalt dit in taferelen waarin tafels overzichtelijk gedekt zijn met de heerlijkste kaas-, fruit- en patisseriesoorten. Of ze schildert een pittoresk doorkijkje, een terrasje, een zonnig tuintje met daarin twee tuinstoelen en daarbij niet te vergeten een lekker glaasje wijn. Haar verfijnde gedetailleerde, haast sprookjesachtige taferelen, waarin geen mensen voorkomen, ademen de prettige sfeer van lui n lekkerland. Laetitia de Haas studeerde aan de Rietveld Academie te Amsterdam en exposeert in binnen- en buitenland, maar zij behoeft eigenlijk geen introductie, want voor kunstkenners en -liefhebbers is zij immers geen onbekende.

Hendrik Jan Visser (Rotterdam 1945) schildert ook graag zomerse taferelen en dan bij voorkeur mensen aan het strand. Ze kijken over het water in de verte, ze luieren en ze kuieren wat. Ze hebben vakantie en genieten er duidelijk van, ook zijn taferelen ademen de sfeer van rust en zorgeloosheid. Hij schildert robuust, monumentaal zonder detail, maar weet net als zijn vrouw Laetitia op aanstekelijke wijze het vakantiegevoel aan te wakkeren. Hendrik Jan Visser is opgeleid aan de Gerrit Rietveld Akademie en hij studeerde 'Scenografie' aan de Rijks Akademie te Amsterdam. Lange tijd was hij dan ook werkzaam als decorontwerper voor televisie en het theater.

Galerie Beeldkracht vind dit een passende expositie in deze periode van het jaar, waarin iedereen wel aan vakantie toe is! Op de zondagmiddagen, tijdens de expositie, schenkt Galerie Beeldkracht de bezoekers van de tentoonstelling een glaasje...

De expositie duurt tot en met 31 juli en is te bezichtigen van woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur en zondag van 12 tot 17 uur. Voor meer informatie kijkt u op onze website www.beeldkracht.com of op onze weblog beeldkracht.web-log.nl

Galerie Beeldkracht
Torenstraat 6-8
9679 BP Scheemda
Tel: 0597-591068

Graag tot ziens in onze galerie,

Gaby en Sander Kletter - galeriehouders Galerie Beeldkracht

juni 2008


Deel: ' 'Aanstekelijke zomerse taferelen' - Zomerexpositie Galerie Beeldkracht '
Lees ook