Feed The Children viert haar 30e verjaardag van hulp aan kinderen en gezinnen wereldwijd

OKLAHOMA CITY--(BUSINESS WIRE)-- 20090528 --
2009 markeert de 30e verjaardag van Feed The Children, een internationale non-profitorganisatie die zich wijdt aan het helpen van hongerige kinderen en gezinnen wereldwijd.

Gedurende de drie decennia dienstbaarheid aan de wereld, heeft Feed The Children wereldwijd hulp en hoop geboden aan slachtoffers van oorlog, armoede, hongersnood en natuurrampen. Van de farm crisis in de V.S. in de tachtiger jaren tot de huidige economische neergang was Feed The Children er om voedsel, persoonlijke verzorgingsmiddelen, medicijnen en andere essentiële zaken te verschaffen aan miljoenen mensen.

Feed The Children was als eerste ter plaatse bij de aanslag in 1994 op het City Federal Building in Oklahoma en werkte de klok rond om de reddingsteams van voedsel en ondersteuning te voorzien. Toen in het huidige decennium het World Trade Center door terroristen werd aangevallen, heeft Feed The Children opvangactiviteiten opgezet om te zorgen voor slachtoffers en voor afdelingen van politie en brandweer die belast waren met het onderzoek van de ramp.

Met nu zes distributiecentra in de V.S. en internationale activiteiten op vijf continenten zorgt Feed The Children elke dag voor meer dan 800.000 maaltijden over de gehele wereld. Feed The Children is ook een first-responder bij natuurrampen. Zo leverde ze bijna 700 trucks voedsel en andere benodigdheden aan slachtoffers van de orkaan Katrina, en miljoenen dollars hulp aan mensen die getroffen waren door de Tsunami in Azië.

Tegenwoordig richt Feed The Children zich op gemeenschappen die getroffen zijn door de recente economische neergang in de V.S., waar 89 procent van al haar werk wordt gedaan. De “Americans Feeding Americans Emergency Caravan” levert voedsel en pakketten voor persoonlijke verzorging aan kinderen en gezinnen over de gehele V.S. in de gebieden waar er de meeste behoefte aan is.

Feed The Children zal de viering van haar 30e verjaardag voortzetten met het onder de aandacht brengen van de benarde toestand van mensen over de hele wereld die honger lijden en ontvangt graag steun van bedrijven en personen die de behoefte erkennen om te zorgen voor degenen om hen heen die minder welvarend zijn.

About Feed The Children

Opgericht in 1979 door Larry en Frances Jones, behoort Feed The Children consequent tot de 10 grootste internationale liefdadigheidsorganisaties in de V.S., gebaseerd op particuliere, niet-overheidssteun. Feed The Children is een Christelijke, internationale, non-profit hulporganisatie met het hoofdkantoor in Oklahoma City, Oklahoma. De organisatie levert voedsel, medicijnen, kleding en andere noodzakelijke middelen aan individuele personen, kinderen en families die deze essentiële zaken niet hebben als gevolg van hongersnood, oorlog, armoede of natuurrampen. In het financiële jaar 2007 distribueerde Feed The Children meer dan 135 miljoen pond voedsel en andere essentiële zaken aan kinderen en hun families in alle 50 staten en internationaal. Er werden bijna 800.000 maaltijden per dag geleverd. Sinds de oprichting heeft de organisatie in 118 landen wereldwijd hulp geboden. Bezoek voor meer informatie:

www.feedthechildren.org

www.larryjones.tv

www.givingisgood.org

www.feedthechildren.org/abandonedbabies

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Feed The Children
Rebecca Gass, Public Relations, +1 405-949-5140
Cell: +1 405-203-6038

Rebecca.Gass@feedthechildren.org

Deel: ' Feed The Children viert 30e verjaardag van internationale hulp '
Lees ook