Buitenlandse Zaken wijst ruim € 30 miljoen toe aan NIMD


Den Haag, 20111003 -- Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft € 30.177.500 toegewezen aan het Netherlands Institute for Multiparty Democracy (NIMD) voor een periode van 4 jaar. NIMD heeft in augustus dit jaar ingeschreven op het subsidiekader Fonds Politieke Partijen II wat de periode 2012 - 2015 beslaat. “Ik ben erg trots op het feit dat NIMD haar meerwaarde wederom heeft bewezen middels de toekenning van deze subsidie.” aldus Hans Bruning, directeur van NIMD.

“Dankzij de toekenning van deze financiering is het werk van NIMD in de nabije toekomst gegarandeerd. Ondanks deze subsidie zal NIMD zich meer gaan richten op het werven van inkomsten uit andere bronnen dan het ministerie.”

Halverwege 2011 is NIMD strategische partnerschappen aangegaan met International IDEA in Zweden en de Association of European Parliamentarians with Africa (AWEPA) in Amsterdam. Vanwege de aard van het werk ziet NIMD grote voordelen voor alle partijen in deze samenwerking.

Door deze 4-jarige subsidie is NIMD in staat om de unieke en succesvolle werkwijze van democratie ondersteuning in jonge democratieën voort te zetten op de volgende 3 speerpunten:

  1. Een functionerende interpartij dialoog

  2. Representatieve politieke partijen

  3. Een vruchtbare interactie tussen de politiek en maatschappij


Door de herziening van het ontwikkelingssamenwerking beleid en de verscherpte focus op 15 in plaats van de eerdere 33 partnerlanden, heeft het NIMD haar programmalanden aangepast. De meeste NIMD programma’s waren al onderdeel van deze nieuwe partnerlandenlijst en op basis van deze lijst worden er ook nieuwe programma’s gestart.

NIMD zet haar programma’s voort in de volgende landen: Bolivia, Burundi, Colombia, Ecuador, Ghana, Indonesië, Kenia, Malawi, Mali, Mozambique, Oeganda, Zimbabwe en de regio Centraal Amerika.

De volgende programma’s zijn onlangs of worden binnenkort opgestart: Benin (met AWEPA en International IDEA), Egypte, Tunesië en Zuid Sudan (met International IDEA).

Voor de programma’s in Tanzania en Georgië wordt in de komende jaren actief gezocht naar financiering door andere donoren.

NIMD


Deel: ' Buitenlandse Zaken wijst ruim € 30 miljoen toe aan NIMD '
Lees ook