Symposium over goededoelensector: Tussen Passie en Professionaliteit


Visie Particuliere Initiatieven op hun rol in de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking

DRIEBERGEN, 20100926 -- Uit het jaarlijkse onderzoek 'Publieksvertrouwen in de goededoelensector' van het Nederlands Donateurspanel blijkt dat veel Nederlanders meer vertrouwen hebben in Particuliere Initiatieven dan in grote hulporganisaties. Als organisatie zonder personeel hoeft een PI zich niet te bekommeren om pensioenvoorzieningen, gouden handdrukken, kantoorpanden, bonussen en kerstpakketten. Voor een PI gaat het uitsluitend om de mensen daar in het Zuiden, dat is hun passie. Maar doen ze hun werk wel goed? Zijn ze wel professioneel genoeg?

Symposium op 30 september 2010

Op donderdag 30 september 2010 zullen 28 Nederlandse Particuliere Initiatieven deelnemen aan het Symposium 'PI tussen Passie en Professionaliteit'. Het gaat om organisaties die actief zijn in Zuid-Afrika. Aanleiding voor het symposium is het 10-jarig bestaan van de Stichting Projecten Zuid-Afrika (SPZA).

Centraal staan:
* het dilemma tussen passie en professionaliteit
* het Particuliere Initiatief als lerende organisatie
* netwerken en samenwerken.
Tijd: Het symposium begint om 13:30 uur.
Plaats: Kraaybekerhof in Driebergen, Diederichslaan 25a, 3971 PA Driebergen, tel. 0343-533885. Voor routebeschrijvingen: www.kraaybeekerhof.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=38

Dagvoorzitter en sprekers

Dagvoorzitter is Mirjam Vossen, journalist en auteur van diverse boeken over ontwikkelingssamenwerking.
Gert Kuiper, relatiebeheerder bij Impulsis, een belangrijke donor, vertelt over zijn ervaringen met het PI.
Sara Kinsbergen, onderzoeker naar het functioneren van het PI bij CIDIN (Radboud Universiteit Nijmegen), doet verslag van haar bevindingen over leerpunten en capaciteitsopbouw bij het PI.
De ambassadeur van Zuid-Afrika, de heer Peter Goosen, houdt een korte toespraak.

Verklaring van Driebergen

Aan het eind van de dag wordt een slotverklaring opgesteld, de Verklaring van Driebergen, met de visie van Particuliere Initiatieven op hun rol in de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking nu en in de toekomst.

Stichting Projecten Zuid-Afrika


Deel: ' Symposium over goededoelensector Tussen Passie en Professionaliteit '
Lees ook