Javier Guzman wordt ambassadeur van Stichting Intermobiel


Javier wil meer bekendheid voor Intermobiel voor positieve jongeren met een lichamelijke handicap

ARNHEM, 20110514 -- Vanaf vandaag is Javier Guzman ambassadeur van Stichting Intermobiel. Hiermee geeft hij aan achter Intermobiel en haar doelstellingen te staan. Javier Guzman is bekend geworden als cabaretier. Hij heeft dit seizoen wederom een succesvol voorstelling neergezet genaamd OORVERDOVEND. In deze voorstelling neemt hij regelmatig gehandicapten op de hak. “Dit wil niet zeggen dat ik er niets mee heb. Juist dit soort contrasten zijn voor mij erg mooi”, aldus Javier. Stichting Intermobiel zet zich met een positieve insteek in voor jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte in Nederland. Deze jongeren zijn vaak ongezien door hun mobiliteitbeperking.

 “Ik ben vereerd dat zij mij als ambassadeur gevraagd hebben. De positieve insteek van Intermobiel gericht op wat je nog wél kunt, spreekt me erg aan. Ik sta zo ook in het leven. Als ik mijn steentje kan bijdragen aan de bekendheid van Intermobiel, wil ik dat met veel plezier en humor doen. Zo zal het logo van Intermobiel met een toelichting op mijn vernieuwde website www.javierguzman.com komen staan. Bedenk dat veel van deze jongeren in een sociaal isolement leven zonder dat ze gezien en gehoord worden. Intermobiel is de stem en het gezicht van deze jongeren,” aldus Guzman.

Stichting Intermobiel is erg trots op Javier Guzman als ambassadeur. Hij is een openhartige cabaretier, die de Intermobiel doelgroep ook aanspreekt. Vanuit zijn eigen ervaringen met minder goede periodes, waar hij iedere keer sterker uitkomt, heeft hij juist veel raakvlakken met de Intermobiel doelgroep. Intermobiel gebruikt ook veel humor om het leven luchtig te houden bijvoorbeeld door cartoons en strips op haar website www.intermobiel.com. De ervaringen op deze site dienen als voorbeeld en stimulans voor lotgenoten, hoe op een positieve en creatieve manier omgegaan kan worden met een lichamelijke handicap of chronische ziekte.

Ambassadeursteam
Javier Guzman komt het ambassadeursteam van Stichting Intermobiel versterken. Zo zetten Christijan Albers (oud Formule 1 coureur), Kevin Hellenbrand (zanger), Bibi Schouten (model), Gerben Last (paralympisch tafeltennisser) en Marcel Timmer (autocoureur), zich allemaal op hun eigen wijze als ambassadeur in voor Stichting Intermobiel.

Stichting Intermobiel
Stichting Intermobiel is een vrijwilligersorganisatie die geen financiële steun van de overheid ontvangt. Intermobiel is daardoor geheel afhankelijk van giften, donaties, sponsoring en ludieke acties zoals de sieradenverkoop. Stichting Intermobiel zet zich in voor jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte in Nederland. De website www.intermobiel.com dient als digitale ontmoetingsplaats en kennisplatform voor deze jongeren. Op de website komen alle onderwerpen aan bod die spelen bij jong zijn en een lichamelijke handicap hebben van: aanpassingen, wonen, vrije tijd, opvoeden met een handicap, wetten en voorzieningen, sociale activiteiten tot seksualiteit. Seks met een handicap is een groot taboe waar Intermobiel juist wel aandacht aan besteedt door ervaringsverhalen, maar ook professionals komen aan bod.  Daarnaast zet Intermobiel zich in voor een toegankelijke leefwereld waarin ook plaats is voor (lig)rolstoelen, brancards en bedden.


Deel: ' Javier Guzman wordt ambassadeur van Stichting Intermobiel '
Lees ook