Online Bijbel app breidt uit met BasicBijbel


Bijbel in makkelijk Nederlands onderdeel van populaire bijbel-app

Dordrecht, 20140204 -- De BasicBijbel is nu een onderdeel van de gratis Online Bijbel app. Door deze toevoeging wordt de Online Bijbel app ook interessant voor mensen die de bijbel willen lezen in makkelijk Nederlands. Tezamen met deze uitbreiding komen tevens nieuwe mogelijkheden in de app zelf beschikbaar, zoals het kunnen delen van bijbeltekst via Facebook. De app is verkrijgbaar in de appstore van Apple.

De BasicBijbel is vorig jaar geïntroduceerd door Jacoline Kleyn, nadat zij ruim 15 jaar gewerkt had aan de totstandkoming. Haar doel is de bijbel beschikbaar te maken voor iedereen die een makkelijk leesbare bijbel wil. "En makkelijk leesbaar is deze bijbel zeker" aldus Peter van der Schelde van Cross Link Services., "in de afgelopen maanden heb ik de BasicBijbel veel gebruikt en ik ben onder de indruk hoe deze verwoording van de bijbelse boodschap de essentie weergeeft in korte zinnen, woorden en uitdrukkingen die iedereen begrijpt".

Vorig jaar november introduceerden Cross Link Services BV in samenwerking met Importantia Publishing de Online Bijbel als app voor iPad en iPhone. Kenmerken voor deze app zijn de eenvoud in gebruik en het doordachte ontwerp. Bovendien is de app standaard voorzien van Nederlandstalige inhoud die in geen andere apps geboden wordt. Bij deze gratis inhoud is nu ook de BasicBijbel toegevoegd. "Toen we de mogelijkheid kregen de BasicBijbel toe te voegen aan het gratis basispakket van de Online Bijbel hebben we geen moment getwijfeld" vervolgt Peter van der Schelde, "we hebben er graag flink wat onbetaalde uren voor gemaakt. Hierdoor kunnen we nu wel een mooie uitbeiding bieden, waar heel veel mensen gebruik van kunnen maken. De eerste versie van de app is door duizenden mensen gedownload. De app is nu met de BasicBijbel erbij nog aantrekkelijker geworden."

De Online Bijbel app is gebaseerd op technologie die bij Cross Link Services BV intern ontwikkeld is in combinatie met de Online Bijbel database technologie die al gebruikt werd door Importantia Publishing. De app wordt steeds verder ontwikkeld. Ook biedt de Online Bijbel een platform voor uitgevers om hun bijbelgerelateerde titels te publiceren.

"Bij de introductie vorig jaar november hebben we al de belofte gedaan deze app ook met gratis titels te zullen uitbreiden", aldus Peter van der Schelde, "de toevoeging van de BasicBijbel is hier een mooi voorbeeld van. We willen de gebruiker in de basis al een goed hulpmiddel in handen geven".


Deel: ' Online Bijbel app breidt uit met BasicBijbel '
Lees ook