Nieuwe Nederlands Kampioen Pole Fitness 2014


Amsterdamse Nooki Berhitoe pakt goud in spannende finale

REEUWIJK, 20140324 -- Nederland heeft een nieuwe kampioen Pole fitness. De 27-jarige Nooki Berhitoe uit Amsterdam won afgelopen zondag 23 maart 2014 de finale van het Nederlands Kampioenschap Pole fitness. In de strijd om de felbegeerde titel, die werd gevoerd bij Eclipse in Rotterdam, was de vijfkoppige jury unaniem van mening dat zij in de categorie Advanced de grootste variatie in technieken met de hoogste moeilijkheidsgraad had laten zien.

Het was alweer de zevende editie van het NK Pole fitness. In totaal streden vijftien kandidaten om de titel Nederlands Kampioen Pole fitness in 2 verschillende categorieën: Advanced (langer dan een jaar bezig, vrij in technieken), Basic (korter dan een jaar bezig, alleen basistechnieken).

[Nieuwe Nederlands Kampioen Pole Fitness 2014]


Advanced
In de gevorderden categorie, waarvoor na twee voorrondes zes kandidaten voor de finale waren geselecteerd, kwam de Berhitoe als sterkste uit de bus. De jury prees haar vanwege het totaalplaatje dat zij had weten neer te zetten, in combinatie met een hoge moeilijkheidsgraad van technieken. Bovendien toonde zij aan meerdere stijlen in dans te beheersen. Het was voor de Amsterdamse sportdocente de eerste keer dat zij deelnam aan het Nederlands Kampioenschap.

De tweede prijs ging naar de 25-jarige Margot Verberk uit Bunnik, die opviel door de vele krachtelementen in haar uitvoering. Het is haar tweede zilveren medaille in de afgelopen twee jaar. Verberk, die een turnachtergrond heeft, viel namelijk al eerder in de prijzen in 2012 toen zij meedeed in de beginnerscategorie.

De Moldavische Elena Beletkaia kreeg als enige kandidate het publiek stil met haar act. De 24-jarige PhD-student uit Leiden liet op klassieke muziek zien dat zij goede overgangen had en ontzettend lenig was.

Basic
In de beginnerscategorie liet Naomi Thierens (17 jaar) uit Nieuwegein als beste de combinatie zien van gogo-aerobics en technieken in de paal. De jury vond haar oefeningen erg origineel en ze heeft als enige van alle beginners haar kracht/uithoudingsvermogen van begin tot eind stabiel gehouden.

De zilveren medaille ging dit jaar naar Nathalie Bos (30 jaar) uit Gouda die in alles wat ze deed beheersing vertoonde; haar afwerking daarbij was perfect. Op de derde plaats eindigde de Brabantse Iris Schreuder die op alle onderdelen bovengemiddeld scoorde.

Synchroon
In de categorie Synchroon (duo’s die gebruik maken van elkaars kracht) wist slechts één duo zich te plaatsen voor de finale. Een synchroonact moet zowel synchroontechnieken (waarbij beide deelneemsters dezelfde techniek gelijktijdig uitvoeren en alles goed getimed moet zijn) alsook partnerwerk bevatten (waarbij de twee personen gebruik maken van elkaar en daarmee een techniek laten zien die voor een persoon individueel onmogelijk zou zijn). De overige koppels kwamen echter niet door de strenge voorselectie waardoor Nikky Verduijn (17 jaar) en Manon Hoogenboom (22 jaar) uit Naaldwijk relatief eenvoudig met goud naar huis konden.

Winnaressen NK Pole Fitness 2014

Advanced
1) Nooki Berhitoe (27 jaar, NH)
2) Margot Verberk (25 jaar, UT)
3) Elena Beletkaia (24 jaar, ZH)

Basic
1) Naomi Thierens (17 jaar, UT)
2) Nathalie Bos (30 jaar, ZH)
3) Iris Schreuder (23 jaar, NB)

Synchroon
1) Nikky Verduijn (17 jaar, ZH) en Manon Hoogenboom (22 jaar, ZH)

Over Denise Mulder Pole Fitness
DM Pole fitness in Gouda is sinds 2005 actief in de Nederlandse fitness markt. Grondlegger Denise Mulder ontwikkelde speciaal voor vrouwen een high/impact workout Pole Fitness, waarin intensief en effectief wordt getraind op kracht en algemeen uithoudingsvermogen. Dit unieke concept omvat een combinatie van Gogo-aerobics en paaltechnieken en is intussen succesvol in 58 fitnesscentra door heel Nederland. Voor meer informatie: www.polefitness.nl.


Deel: ' Nieuwe Nederlands Kampioen Pole Fitness 2014 '
Lees ook