Eén op de drie Nederlanders gebruikt gezondheidstrackers


's-Hertogenbosch, 20160317 -- Smart health verovert zijn plaats in Nederland. Momenteel gebruikt één op de drie Nederlanders apps, wearables of meters om zijn gezondheid te monitoren. Vooral apps zijn populair. Hartslagmeters en sporthorloges zijn de meest populaire wearables. Dit blijkt uit cijfers van de Smart Health Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders.

Tracken van sport & bewegen populairst
Eén op de drie Nederlanders (34%) gebruikt apps, wearables of meters om zijn gezondheid of activiteit te monitoren. Consumenten registreren met name zaken op het gebied van sport & bewegen (20%) en voeding & gewicht (18%). Binnen sport & bewegen zijn het meten van afstand / snelheid (67%) en registreren van calorieverbruik (52%) het populairst. Binnen voeding & gewicht zijn Nederlanders het meest actief met de registratie van gewicht (64%) en eetpatroon (44%). Inzicht in gezondheid is grootste drijfveer
Beter inzicht krijgen in gezondheid of activiteit (80%) is de belangrijkste reden om health-apps en wearables te gebruiken. Nederlanders die geen gezondheidstrackers gebruiken, vinden het vooral overbodig (53%). Consumenten die al weer gestopt zijn met het tracken van hun gezondheid vinden het vooral niet praktisch en te veel gedoe (59%). 

Gratis health-apps meest in trek
De meeste gebruikers (56%) registreren hun gezondheid via health-apps. Drie kwart betaalt niet voor deze apps. Een kwart betaalt wel en vooral met in-app aankopen. Drie op de tien gebruiken wearables om activiteit te registreren. Zij gebruiken vooral hartslagmeters (48%) en sporthorloges (35%). Ruim één op de vijf gebruikt slimme apparaten zoals een draadloze bloeddrukmeter (45%), een slimme weegschaal (23%) of een draadloze glucosemeter (18%). 

Methodiek en verantwoording
De resultaten uit het persbericht komen uit de Smart Health Monitor en zijn tot stand gekomen door een grootschalig onderzoek onder het Multiscope online consumentenpanel, waarbij bijna 6.000 respondenten het onderzoek volledig hebben ingevuld. 

Meer weten over de Smart Health Monitor?
Hoe zijn Nederlanders slim met gezondheid bezig? De Smart Health Monitor is het onderzoek naar het gebruik van apps, wearables en meters. Het onderzoek geeft inzichten in bezit, gebruik, profielen, motivatie, drempels, aankoopintentie en toekomstperspectief van smart health toepassingen en producten. Het rapport is beschikbaar vanaf 5 april 2016. Voor meer informatie of vragen over de Smart Health Monitor kunt u contact opnemen met Christophe Renders (073-6212122 of christophe@multiscope.nl). 

Over Multiscope
Multiscope is specialist op het gebied van online marktonderzoek. Onze diensten brengen voor opdrachtgevers de behoeften, wensen en meningen van de doelgroep in kaart. Dit kan met marktcijfers, het consumentenpanel, B2B panel en software voor online marktonderzoek.


Deel: ' Eén op de drie Nederlanders gebruikt gezondheidstrackers '
Lees ook