Fiets mee over de machtigste bergen van de Giro d’Italia


NIJMEGEN, 20121019 -- Van 5 tot en met 9 september 2013 organiseert Stichting Energy4All het Forza4Energy4All wielerevenement. Tijdens dit 5 daagse wielerevenement worden de Italiaanse bergen de Gavia, de Mortirolo en de Stelvio beklommen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

Forza4Energy4All

Heb je een super conditie en zit je vol met energie? Verleg je grenzen en beklim de bergen uit de koninginnenrit van de Giro d’Italia: de Gavia, de Mortirolo en de Stelvio. Dit is de kans om de uitdaging aan te gaan voor diegene die amper energie hebben: kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

Voor de deelnemers is er in het Italiaanse Bormio een heus rennershotel gereserveerd, alles wat een sportieve wielrenner nodig heeft is aanwezig. Het totale deelnemerspakket bestaat uit een informatiemiddag, 2 clinics, 2 shirts, wielerbroek, jack, vervoer heen en terug, hotel (HP), bevoorrading tijdens de tochten, medische en mechanische begeleiding verzorgd door professionals en een feestavond. Deelname kost €550,- per persoon, daarnaast wordt iedere deelnemer gevraagd een minimaal bedrag van €1.250,- aan sponsorgeld op te halen voor Stichting Energy4All.

Informatiebijeenkomst met Johan van der Velde

De inschrijving is geopend. Op zaterdag 24 november van 14.00-16.00 uur is er een informatiebijeenkomst met informatie over de tochten en Stichting Energy4All. Tijdens deze bijeenkomst is de oud beroepswielrenner Johan van der Velde aanwezig. Hij vertelt over zijn legendarische overwinning op de Gaviapas in 1988, dat jaar sneeuwde het flink waardoor de renners wit bovenkwamen in onmenselijke temperaturen rond het vriespunt. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via forza4@energy4All. Locatie: Moeke Mooren, Blauwe Sluis 1b te Appeltern.

Stichting Energy4All

In Nederland worden per week 1 à 2 kinderen geboren met een stoornis in de energiestofwisseling. Hun batterij is half vol, laadt niet op en loopt snel leeg. Bij veel kinderen zijn organen aangetast die veel energie verbruiken, zoals de hersenen, het hart en de lever. Door een ernstige ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hart- en leverfalen overlijdt de helft van de kinderen voor het 10e levensjaar. Er is nog geen behandeling voor deze ernstige ziekten.

Stichting Energy4All zet zich in voor het onderzoek naar deze ziekten en genereert geld om het onderzoek te bespoedigen. Professor Dr. Jan Smeitink heeft van dit onderzoek zijn levenswerk gemaakt en heeft samen met zijn team in de afgelopen jaren een aantal zeer belangrijke stappen gezet, welke hebben geleid tot grote doorbraken. Het doel is om op een zo kort mogelijk termijn te starten met de eerste behandelingen. Hiervoor is veel geld nodig.

Voor sponsoring en meer informatie www.forza4enery4all.nl  of stuur een e-mail naar forza4@energy4all.nl.


Deel: ' Fiets mee over de machtigste bergen van de Giro d’Italia '
Lees ook