Wibi Soerjadi brengt Olympisch Gouden kr Anky van Grunsven uit op CD


Met zijn winnende krmuziek tijdens de Olympische spelen is Wibi Soerjadi in een gouden stemming

ZEIST, 20080820 -- Wibi Soerjadi, op dit moment nog in China, brengt voor deze gelegenheid zijn gecomponeerde dressuurmuziek "Dance of Devotion" uit op cd. De kr beleefde haar premire in Londen en meervoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven won daarmee direct goud. Ook werd Anky met deze kr wereldkampioene dressuur. De kr heeft tot nu toe een zuiver gouden status en de muziek is zelfs door internationale juryleden gewaardeerd met een 10. De kr beleefde haar hoogtepunt tijdens deze Olympische Spelen waarbij ze eregoud behaalde. Het is de eerste keer dat deze speciaal op maat gemaakte muziek wordt uitgebracht op cd.

Dance of Devotion is een muzikale verklanking van de expressieve bewegingen van het paard van Anky van Grunsven IPS Salinero. Voor Wibi Soerjadi was het de ultieme uitdaging om het samenspel van paard en muziek in elkaar te laten versmelten. Vele maanden heeft hij gewerkt aan de zes minuten durende compositie om de ultieme krmuziek proberen te realiseren. Wibi Soerjadi gebruikte onder andere ballet als uitgangspunt voor de compositie. 'Het is de bedoeling om de minste beweging muzikale betekenis te geven.' aldus Wibi Soerjadi. Het werk bevat negen verschillende thema's om de diverse dressuurgangen aan te duiden. En om de complexiteit van de dressuur muzikaal te vertalen gebruikt hij zelfs een muzikale beweging waarin 16 verschillende melodien gelijktijdig te horen zijn.

Ter gelegenheid van dit bijzondere project heeft Wibi Soerjadi ervoor gekozen om de gehele cd te laten bestaan uit zijn zelfgeschreven werken. Voor Wibi Soerjadi is het de eerste keer dat hij een cd uitbrengt met louter eigen composities wat zelden gebeurt in de klassieke muziek. Hiermee probeert hij aan te sluiten bij de huidige tijd en een nieuwe generatie muziekliefhebbers. De opname is gerealiseerd door de befaamde Galaxy studio in Mol onder leiding van Wilfried van Baelen. Het Galaxy Symphony Orchestra werd gedirigeerd door Ardjoena Soerjadi. De speciale percussie partij werd uitgevoerd door de gerenommeerde percussionisten broers Tim en Tom Ouderits. Wibi Soerjadi: 'Ik ben bijzonder blij voor Anky. Ik hoop met de cd op deze manier mensen te inspireren waaronder ook een jongere generatie.'


Deel: ' Wibi Soerjadi brengt Olympisch Gouden kr Anky van Grunsven uit op CD '
Lees ook