Nederlandse `Casual Game' Ballhalla wordt wereldwijd uitgebracht


NIJMEGEN, 20071029 -- ZC Funcraft (www.zcfuncraft.com), een Nederlandse ontwikkelaar van `casual games', kondigt vandaag de release van haar eerste spel Ballhalla aan. Ballhalla is een actie/arcade spel voor alle leeftijden en biedt een originele spel ervaring door de combinatie van verschillende speltypen, vele uitdagingen en een leuke verhaallijn.

Het verhaal begint met de briljante professor Quark, uitvinder van de `Insta-Matter Transporter', een machine die de deur opent naar mysterieuze nieuwe werelden. Tijdens een experiment, belanden professor Quark's mechanische vriend `Proto' en zijn geliefde kat `Widget' per ongeluk in een vreemde wereld. De spelers moeten professor Quark helpen om ze terug te vinden door puzzelstukjes te verzamelen, energieballen te creren en genoeg vermogen op te wekken om de vrienden terug te krijgen.

Ballhalla wordt wereldwijd uitgebracht door Sandlot Games, een vooraanstaand uitgever van casual games. Sandlot Games bracht in 2006 ook al `Cake Mania' uit, het meest verkochte spel van dat jaar. Sinds 2002 zijn er al meer dan 100 miljoen spellen gedownload via hun website.

"Wij zijn er erg trots op dat Sandlot Games ons eerste spel uitbrengt," zegt Jean-Pierre van Maasakker, CEO van ZC Funcraft, "zij hebben immers een zeer streng selectiebeleid en brengen slechts enkele spellen per jaar uit. Het was ook een erg leuk om Ballhalla te ontwikkelen, omdat het een spel is dat voor iedereen wel iets te bieden heeft. Spelers zullen het eenvoudig doch pakkend en zeer verslavend vinden.".

In Ballhalla combineren spelers gekleurde ballen die daardoor in gewicht toenemen. Naarmate de ballen zwaarder worden raakt de bak, waarin de ballen zijn gestapeld, uit balans, waardoor deze gaat roteren. De speler moet zo veel mogelijk zware ballen creren en ondertussen de bak in balans zien te houden. Gedurende 60 uitdagende levels verzamelt de speler de benodigde energie om Proto en Widget terug te brengen naar professor Quark. Ballhalla bevat tevens een scala aan verschillende puzzeluitdagingen, op te lossen door te speler om het volledige avontuur te beleven.

"Als je van puzzelspellen houdt me een `twist', zit je met dit spel al snel op het puntje van je stoel," zegt Daniel Bernstein, CEO van Sandlot Games. "Ballhalla heeft alles, een uniek spelconcept, sterke vormgeving en is - meest belangrijk - een uitermate opwindend spel! Wij denken dat het niet alleen huidige casual gamers aanspreekt, maar ook zeker nieuwe doelgroepen zal interesseren."

Naast de 60 levels van het avontuur, bevat het spel 20 extra levels in de speciale ontspanningsmodus. Spelers worden tevens beloond met leuke bonuslevels en 16 trofeen die men kan verzamelen als mijlpalen.

Een gratis probeerversie van Ballhalla is nu exclusief te downloaden via www.sandlotgames.com. Over enkele weken zal het spel ook verschijnen op de grote internetportals van o.a. MSN, Yahoo en vele anderen.


Deel: ' Nederlandse `Casual Game' Ballhalla wordt wereldwijd uitgebracht '
Lees ook