Nieuwe “Lovedrug” OXT - Oxytocin Thrill


De kracht van Oxytocine

HEEMSTEDE, 20130507 -- Een compliment, een lichte aanraking, een knuffel, het aaien van een dier, een warme douche! Hoe eenvoudig kan het zijn om de aanmaak van het hormoon Oxytocine te stimuleren. Nieuw en uniek is OXT "The Love Capsule" die zorgt voor een directe Oxytocine sensatie.

Oxytocine remt negatieve gevoelens en versterkt empathie en een warm gevoel. Het wordt niet voor niets “Het gelukshormoon” genoemd. Aardig zijn voor de ander, maar ook aardig zijn voor jezelf (I Love Me) zijn hierbij belangrijke factoren. Vertrouwen is de basis voor elke relatie. Zelfvertrouwen is de basis voor optimaal functioneren en lekker in je vel zitten. Oxytocine zorgt voor dit (zelf)vertrouwen. Twijfel geeft stress. Steeds meer wordt duidelijk dat stress en daarmee de aanmaak van stresshormonen zeer destructief is.

Er zijn diverse wetenschappelijke onderzoeken omtrent het hormoon gaande. Omtrent autisme wordt onderzocht of Oxytocine het maken van sociaal contact eenvoudiger maakt, bij PTSS (psychotrauma) wordt gekeken of snelle toediening van Oxytocine minder traumatisering geeft en Oxytocine zou een vermindering van de eetlust teweegbrengen door meer zelfvertrouwen en lekker in je vel zitten (tegengaan van emotioneel eten). Tevens wordt de relatie Oxytocine en depressiviteit onderzocht en er wordt zelfs gesproken van de nieuwe Viagra in verband met betere seksuele prestaties onder invloed van Oxytocine.

Oxytocine is geen wondermiddel maar een belangrijk hormoon dat door het lichaam zelf aangemaakt wordt. Er zijn diverse producten op de markt die de natuurlijke aanmaak van Oxytocine door het lichaam stimuleren. Nieuw en uniek is OXT “The Love Capsule” die zorgt voor een directe Oxytocine sensatie (www.oxt.nl).

Een ieder heeft aandacht, liefde en knuffels nodig. Dat maakt ons mens! Zoals Peter van Uhm aangaf in zijn toespraak tijdens de herdenkingsplechtigheid op 4 Mei 2013: “Niet vanuit het ‘ik’ en het ‘zij’, maar vanuit het ‘wij’, ontstaan de goede dingen”.


Deel: ' Nieuwe “Lovedrug” OXT - Oxytocin Thrill '
Lees ook