Patiënten Amsterdamse tandarts zitten lekker aan de bar


Uniek in Nederland

AMSTERDAM, 20160428 -- Wie een afspraak heeft bij de Amsterdamse tandarts Wouter Vriesman kan - voor of na de behandeling – gezellig aan de bar hangen. Zijn praktijk Welldent Mokum is namelijk gevestigd in een voormalig café. En de bar? Die heeft Vriesman gewoon laten staan: ‘Doet u mij maar een composietvulling en twee bier.’

Welldent Mokum is gevestigd aan de Middenweg 165, een plek waar tot een paar jaar terug bezoekers zich uitleefden op de dansvloer. Vriesman zag er de ideale plek in voor zijn tandartspraktijk. Een flinke verbouwing was nodig, maar de bar bleef staan. “Mensen die hier komen binnenlopen kijken best vreemd op”, lacht Vriesman. “Maar al gauw breekt het ijs. Dit is toch veel mooier dan een wachtruimte waar iedereen elkaar zenuwachtig aan zit te kijken? Aan de bar ontstaan nu leuke gesprekken en regelmatig blijven mensen na de behandeling ook gezellig even aan de bar hangen voor een drankje.”

Dat is precies de sfeer die Vriesman wil zien. “Ik heb al jaren een praktijk in Albufeira (Portugal) en Almere. Die zijn ook bijzonder ingericht. Maar een bar? Nee, bij mijn weten is er geen enkele tandartspraktijk in Nederland waar een tapkast staat. Overigens heb ik geen tapvergunning. We schenken dus alleen alcoholvrij bier.” De ruimte boven de tandartspraktijk staat nu nog leeg, maar wil Vriesman gaan verhuren aan toeristen. “Dan is de bar ook direct een lobby. Patiënten en toeristen die elkaar ontmoeten aan de bar. Gezellig toch?”

Hulp
Vriesman noemt zichzelf een ‘gezelligheidsdier’. “Ik ben Amsterdammer. Deze sfeer past gewoon heel goed bij mij. Ik ga graag met mensen om. Daarom ben ik ook gespecialiseerd in behandeling van angstige patiënten. En ik ga met mijn stichting DENTAL CARE EVERYWHERE regelmatig met een vrachtwagen-praktijk naar landen als Marokko en Suriname om gratis tandheelkundige hulp te bieden aan (wees) kinderen. Fantastisch om te kunnen helpen.”

Welldent Mokum
Wie al die gezelligheid ziet, zou bijna vergeten dat Vriesman gewoon een gerespecteerde tandarts is met al meer dan dertig jaar ervaring. “Wie de bar voorbijloopt komt bij de moderne behandelkamers. Ik werk hier momenteel met twee mondhygiënistes. Voor ons is het ook leuk om ij de bar te praten met de aanwezige mensen.

Welldent Mokum is pas vijf weken geopend. Vriesman kan nog nieuwe patiënten gebruiken. Ze kunnen informatie vinden op www.welldentmokum.nl. Vriesman: “Je moet natuurlijk wel een beetje tegen deze informele sfeer kunnen”. En met een knipoog: “Sommige mensen trekken het niet.”


Deel: ' Patiënten Amsterdamse tandarts zitten lekker aan de bar '
Lees ook