Level 3’s CDN levert recepten van de populaire chef-kok aan mobiele gebruikers

Level 3’s CDN levert recepten van de populaire chef-kok aan mobiele gebruikers

BROOMFIELD, Colorado--(BUSINESS WIRE)-- 20100127 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) heeft vandaag bekendgemaakt dat het gaat samenwerken met software-uitgever Zolmo Limited bij het leveren van caching, on-demand video-inhoud en geo-targetingdiensten voor de iPhone-applicatie “20 Minute Meals” van Jamie Oliver.

De applicatie “20 Minute Meals” is een mobiel digitaal kookboek boordevol stap-voor-stap instructies, foto’s op volledig scherm, een functie voor boodschappenlijstjes en video’s van hoge kwaliteit aan de hand waarvan gebruikers 55 gezonde maaltijden van de populaire chef-kok kunnen bereiden.

Level 3 werkt samen met Zolmo om caching- en downloaddiensten voor de applicatie te leveren via het Content Delivery Network (CDN) van Level 3. Daarnaast levert Level 3 authenticatie en geo-targeting op basis van tokens om zo Zolmo in staat te stellen de leveringsmogelijkheden aan te passen aan de gebruikers. Bovendien heeft Level 3 samengewerkt met Zolmo bij het loskoppelen van de video-inhoud van de andere inhoud van de applicatie (recepten, foto’s, boodschappenlijstjes), zodat gebruikers de applicatie sneller kunnen downloaden en installeren.

“Nu meer en meer mensen hun mobiele toestel gebruiken voor inhoud, wordt er steeds meer verwacht dat de kwaliteit van de mobiele ervaring een afspiegeling is van de traditionele online ervaring”, aldus Peter Neill, senior vice-president Content Markets voor Level 3. “Door gebruik te maken van de zogenaamde IP-ruggengraat van Level 3, zijn we in staat de schaalbaarheid en betrouwbaarheid te leveren die nodig is om een eersteklas gebruikerservaring te garanderen.”

De iPhone-applicatie “20 Minute Meals” is ontwikkeld door Jamie Oliver en het in Londen gevestigde Zolmo Limited, een bedrijf dat software uitgeeft en ontwikkelt en lifestyle- en entertainmentapplicaties creëert voor de volgende generatie digitale apparatuur.

“Het was belangrijk voor ons dat de applicatie een duidelijke, snelle en eenvoudige klantenervaring zou bieden. Gebruikmaken van het CDN van Level 3 voor het direct overbrengen van inhoud naar het mobiele toestel, helpt ons om dit te garanderen”, aldus Tristan Celder, CEO van Zolmo. “Gebruikers hebben nu sneller toegang tot de video’s, gerichte inhoud en een geweldige applicatie die zo is ontworpen dat deze goed past bij de huidige mobiele levensstijl.”

De applicatie geeft gebruikers toegang tot ruim een uur aan videoclips van de chef-kok, waarop hij culinaire vaardigheden van snijden en hakken tot specifieke kooktechnieken demonstreert. De “video on-demand”-functie maakt het voor gebruikers mogelijk om de video’s te kiezen die zij willen opslaan op het mobiele toestel en om de video’s die ze al hebben gezien, te verwijderen. Ga naar de iTunes store om de applicatie te downloaden.

Kijk voor meer informatie over de CDN-diensten van Level 3 op: www.level3delivers.com. Kijk voor informatie over Zolmo op: www.zolmo.com.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) is een vooraanstaande internationale aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een industrieleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metrodiensten (via het stadsnetwerk) en lange-afstandsdiensten, waaronder transport, gegevens, internet, levering van mediacontent en voice-diensten. Kijk voor meer informatie op: www.Level3.com.

© Level 3 Communications, LLC. Alle rechten voorbehouden. Level 3, Level 3 Communications en het Level 3 Communications-logo zijn geregistreerde dienstenmerken of dienstenmerken van Level 3 Communications, LLC en/of een van zijn partners in de Verenigde Staten en/of andere landen. Diensten van Level 3 worden aangeboden door 100% dochterondernemingen van Level 3 Communications, Inc. Eventuele andere dienstnamen, productnamen, bedrijfsnamen of logo’s in dit persbericht zijn de handelsmerken of dienstenmerken van hun respectieve eigenaren.

Over Zolmo

Zolmo is een in Londen gevestigd bedrijf dat software uitgeeft en ontwikkelt en dat zich inzet voor het creëren van de beste lifestyle- en entertainmentapplicaties voor de volgende generatie digitale apparatuur.

Forward-looking statement

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn van vooruitblikkende aard. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze op de toekomst gerichte uitspraken (forward-looking statements) zijn geen garantie voor de prestatie en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, en die ervoor zouden kunnen zorgen dat de werkelijke gebeurtenissen wezenlijk verschillen van wat is aangegeven of geïmpliceerd in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt zijn onder andere de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie, ontwrichting van de financiële markten die het vermogen van Level 3 zou kunnen verstoren om extra financieringen te verwerven, maar ook het vermogen van het bedrijf om: overgenomen bedrijven met succes te integreren, het verkeer op het netwerk te vergroten; het intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen; effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen; systeem- en netwerkfouten of storingen te verhelpen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges genereren; gekwalificeerde managers en overig personeel aan te trekken en te behouden; en te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie met betrekking tot deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of aan te passen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of om enige andere reden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000

Deel: ' Zolmo Limited strikt Level 3 voor “20 Minute Meals” van Jamie Oliver '


Lees ook