Preliminaire studie: Beter in- en doorslapen met de SOE-MAC


Toepassing van Geactiveerde Zuurstoftherapie met de SOE-MAC leidt tot beter slaapgedrag, meer energie en een beter humeur.

OENE, 20110629 -- In een voorbereidende studie in het Duitse Keulen door dr Klaus Erpenbach naar het effect van geactiveerde zuurstoftherapie-apparaten op het slaapgedrag, is gebleken dat het gebruik ervan het in- en doorslapen aanzienlijk verbetert. Bovendien ervaren proefpersonen meer energie gedurende de dag en hebben ze minder last van een ochtendhumeur. Deze resultaten komen uit een vandaag gepubliceerde studie onder 70 patiënten die leiden aan een vorm van slaapstoornis. 't Klooster BV is distributeur in Nederland voor deze apparaten en maakt de resultaten bekend.

De deelnemers hebben gedurende vier weken, iedere nacht de SOE-MAC, die geactiveerde zuurstof aanmaakt, in de slaapkamer geplaatst. Vastgesteld is dat verhoogde niveaus van noradrenaline en adrenaline worden genormaliseerd na het inademen van de geactiveerde lucht en dat het niveau van serotonine wordt verhoogd. Dit heeft een positieve invloed op het slaapgedrag.

De resultaten na 28 nachten gebruik van de SOE-MAC in de slapkamer:


  • Goed inslapen

  • Meer dan zes uur doorslapen

  • Fit en fris wakker worden

  • Geen ochtendhumeur

  • Meer energie overdagOnderzoeker Klaus Erpenbach is een arts verbonden aan SOE-Health ltd. uit Beston in het Engelse Nottinghan. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van apparatuur en toepassingen op het gebied van zogenaamde Singlet Oxygen Energy, ofwel geactiveerde zuurstoftherapie. Deze methode is vooral in Duitsland erg populair en is daar opgenomen in het ziektekostenpakket.

De reden voor het houden van de studie is de ontwikkeling van een nieuw apparaat, de SOE-MAC. Deze versie is beduidend kleiner en goedkoper dan de eerste versie. Was het oude apparaat voor thuisgebruik tussen de drie- en zesduizend euro, de kleine versie kost 560 euro.

Meer informatie op www.geactiveerde-zuurstof.nl/slaapmac.htm


Deel: ' Preliminaire studie Beter in- en doorslapen met de SOE-MAC '
Lees ook