17 Sounds genomineerd voor Dutch Wedding Awards


Bruiloft kan niet zonder goede DJ. De DJ-Show voor bruiloften van 17Sounds maakt grote indruk. En de oprichters waren pas 17 jaar.

ZUNA, 20151201 -- Het eerste lustrum van hun bedrijf vieren Rutger van de Maat (22) en Mark Wichers (22) met een nominatie. 17 Sounds is als één van de vier bedrijven genomineerd voor de Dutch Wedding Awards. Het bedrijf, dat zijn werkzaamheden grotendeels uitvoert in het weekend, opgestart door twee 17-jarigen, boekt elk jaar meer succes. Was de eerste opdracht in een tent, nu draaien ze in kastelen.

Het begon simpel. Van de Maat uit Zuna en Wichers uit Rijssen hielden als vwo’ers van Reggesteyn Noetsele zeven jaar geleden feestjes voor medescholieren. 15, 16 waren ze. Ondernemen zat er al vroeg in. “Iedereen betaalde 10 euro en daarvoor huurden we een locatie, een DJ, de installatie en kochten we drank en hapjes.” Er kwamen zo’n zeventig of tachtig bezoekers.

Van die schoolfeestjes hielden ze geld over en daar schaften ze zelf het materiaal van aan. “Dat moesten we anders huren. Toen we dat niet meer hoefden, hielden we meer over. Voor dat geld konden we zelf een dj-meubel in elkaar timmeren.” Al snel huurden ze geen DJ meer in en stonden de heren zelf achter de draaitafel. 17 waren ze toen ze 17 Sounds (daarom ook de ‘17’) oprichtten. Allereest werkten ze vooral via Marktplaats. De eerste klus was een kinderdisco in Heerhugowaard, voor 160 euro. De DJ’s hadden nog geen rijbewijs en de zus van Mark nam plaats achter het stuur om ze naar het westen van het land te rijden. Het materiaal ging in een zelf getimmerde aanhanger. Na vier uur kinderdisco trokken ze de Ijssel weer over. Wichers: “De 50 euro fooi hebben we onderweg opgemaakt bij McDonalds.” Niet veel later meldde de eerste bruiloftsklant zich. De DJ’s verzorgden die show in een Hellendoornse tent.

[beschrijving]

17 Sounds, Mark Wichers (links) en Rutger van de Maat (rechts), genomineerd voor Dutch Wedding Awards (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Het spreekwoord van een bruiloft komt een bruiloft gold ook voor 17 Sounds. De opdrachten stroomden binnen. En het bedrijf werd groter. Konden de klanten in het begin kiezen uit twee shows, nu zijn er vijf shows in drie verschillende uitvoeringen, net zoveel DJ-sets en een aantal vaste DJ’s naast Mark en Rutger. De zelf getimmerde aanhanger is vervangen door twee aangeschafte exemplaren, er kwam een bedrijfsbus en een bedrijfspand. Twee jaar geleden kreeg 17 Sounds een keurmerk van de Nederlandse TrouwBranche Organisatie: alleen voor ‘professionele en betrouwbare bedrijven’ in de trouwbranche. “We draaien tussen de 125 en 150 bruiloften per jaar. Het hoogseizoen voor de bruiloften is mei. Dan hebben we vijf bruiloften per avond”, vertelt Mark. Een DJ met een complete set staat dan stand-by om in te vallen. “Er kan iets gebeuren waardoor een DJ plotseling niet kan komen. De muziek op de bruiloft moet dan wel door kunnen gaan.”

Nieuw is dat zich dit jaar veel internationale bruidsparen melden. Nederlanders die in het buitenland wonen, maar in Nederland willen trouwen. Deze klanten melden zich via internet. En steeds meer bruidsparen uit het westen van het land weten 17 Sounds te vinden. Een van de redenen voro de nominatie van 17 Sounds voor de Dutch Wedding Awards is het uitgebreide persoonlijke contact tussen de DJ en het bruidspaar. “We spreken met het bruidspaar door welke muziek ze willen en welke per se niet, of ze een openingsdans willen en dat soort zaken.” Bruidsparen weten wat ze kunnen verwachten. En als we draaien zijn we interactief met familie en vrienden. Verzoekjes krijgen we via bierviltjes. Of het nu hardcore, Nederlandstalig, top 40 of achtergrondmuziek is, we draaien het.” “En eventueel doet een DJ met saxofonist, een violist of een zangeres mee”, vult Mark aan.

De DJ’s doen niet alleen bruiloften. Ze zijn ook actief op andere feestjes, varierend van familiefeesten tot bedrijfsfeesten voor EenVandaag, Heutink, Heineken en KPN. Daarnaast verzorgen Mark en Rutger demo’s in het hele land. “Meestal zijn het bruidsparen die komen kijken welke show hen het meest aanspreekt. Op 10 december zijn we bijvoorbeeld bij Koedijk Mode in Rijssen.”

Zowel Rutger als Mark studeren nog. Van maandag tot en met donderdag wonen ze in Groningen, waar ze hun bachelor bedrijfskunde hebben afgerond en eind 2016 hopen klaar te zijn met hun master Small Business & Entrepreneurship.

Vanaf de donderdag zijn ze elke week bezig met hun bedrijf. “De meeste feesten zijn in het weekend, dus dat komt ons goed uit.”

Bijna vijf jaar geleden begonnen ze in een tent, en nu draaien ze ook op locaties als kasteel Wijenburg in Echteld en kasteel Heeswijk in Brabant. En daar genieten ze van. Te groot willen ze niet worden. “We willen intensief contact met onze klanten houden en dat kost veel tijd”, aldus Rutger. Terecht trots zijn Van de Maat en Wichers op hun nominatie. Mark: “Dat was een ongelofelijke verrassing. We gaan natuurlijk ons best doen om eerste te worden.” Wat staat er precies op het spel? “Een mooi beeld. En de eer!”

De Dutch Wedding Awards
De Nederlandse TrouwBranche Organisatie (NTBO) organiseert elk jaar de Dutch Wedding Awards. In diverse categorieën gaat een vakjury en een mysterie-bruidspaar op zoek naar de beste bedrijven in de trouwbranche. Eén van de categorieën is de Bruiloft DJ. 17 Sounds is een van de vier genomineerde bedrijven in deze categorie. De vakjury vindt dat de kracht van 17 Sounds ligt bij de frisse en vlotte DJ’s en het vele persoonlijke contact met de DJ. Het bedrijf presenteerde zich vorige week donderdag bij buitenplaats Amerongen voor deze vakjury. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Dutch Wedding Awards Gala, dat gehouden wordt op dinsdag 8 december 2015 bij Studio 21 te Hilversum.


Deel: ' 17 Sounds genomineerd voor Dutch Wedding Awards '
Lees ook