'Leve de kenau en het watje, de macho en de muts'


Grote Relatie Dag biedt partners nieuwe handvatten voor communicatie

ROTTERDAM, 20080627 -- Veel relaties lopen stuk op een gebrekkige communicatie. Tijdens de Grote Relatie Dag geeft de Relatie Academie nieuwe handvatten om de communicatiekloof tussen mannen en vrouwen te dichten. Het is een concreet, positief antwoord op de scheidingsgolf en de behoefte van mensen om te groeien in hun relaties. De openingslezing `Leve de kenau en het watje, de macho en de muts' prikkelt tot nadenken over nieuwe rollen van mannen en vrouwen. In zeventien workshops leren deelnemers basisvaardigheden als Geweldig Communiceren en Van Zichzelf Houden en krijgen ze nieuwe manieren aangereikt om echt contact met elkaar te maken.

De workshops bieden aanknopingspunten om gelijkwaardige en duurzame relaties op te bouwen.
De Grote Relatie Dag is op zondag 12 oktober van 10.00-17.00 uur in centrum Djoj in Rotterdam.

Initiatiefneemster Caroline Franssen houdt tijdens de Grote Relatie Dag een prikkelende lezing over de nieuwe rollen van mannen en vrouwen getiteld `Leve de kenau en het watje, de macho en de muts'. Franssen: "Deze tijd waarin vrouwen en mannen allebei buitenshuis werken en allebei voor kinderen zorgen, vraagt in een revolutionair tempo om aanpassingen. Je ziet in de dagelijkse praktijk dat partners doorslaan. Vrouwen nemen vaak alle verantwoordelijkheid op zich en ontpoppen zich tot kenaus, mannen zijn gedesorinteerd en hangen als watjes achterover. De vrouwen verharden, de mannen worden passief. In plaats van meer plezier samen, heeft de emancipatie in veel relaties juist meer verwijdering gebracht. Het wordt tijd dat er een nieuwe balans wordt gevonden waarin mannen en vrouwen allebei tot hun recht komen."

"Daarnaast maken we ons illusies: we willen alles perfect hebben en constant gelukkig zijn. Lukt dat even niet, dan is al snel de conclusie dat onze partner ons geluk in de weg staat en dat we beter kunnen scheiden. Als je dan single bent, of een relatie opstart met een nieuwe partner, realiseer je je meestal pas dat de basis voor een goede relatie niet in je partner zit, maar in jezelf." aldus Franssen

"Investeren in relaties is ook maatschappelijk van groot belang. Stabiele relaties bieden mensen houvast en dat is hard nodig in deze snel veranderende wereld. Voor onze kinderen biedt het heel veel zekerheid en vertrouwen als zij worden opgevoed door ouders die elkaar kunnen liefhebben, ook al zijn ze niet perfect."

De dag is laagdrempelig (60 pp). Iedereen kan de lezing bijwonen en meedoen aan twee workshops van twee uur.

Workshops

OCHTEND
* Happy als single?- Anja Brasser
* Mannenpraat en mannendaad- Theo de Klein
* Zonen en dochters in scheiding- Marie Jos de Vreede
* Het mannelijke en vrouwelijke in jou- Inge Jager
* Ik haat van je, ik hou je- Caroline Franssen
* Elkaar (opnieuw) verleiden- Hans Engels

OCHTEND EN MIDDAG
* Geweldig Communiceren -Joyce Weber
* Eigenliefde, hoe kom ik daar? - Marion van der Stad
* Naar de wortel van relatieproblemen- Bert Terpstra

MIDDAG
* Nieuwe relaties: het patchwork-gezin- Inge Jager
* Vrijer vrijen- Theo de Klein
* Twee culturen op n kussen- Marie Jos de Vreede
* De kracht van Vrouwzijn- Anja Brasser
* Authentieke mannelijkheid - Hans Engels

Meer informatie:
www.relatie-academie.com


Deel: ' 'Leve de kenau en het watje, de macho en de muts' '
Lees ook