"Scheiden is vaak een schijnoplossing"


UTRECHT, 20080208 -- Meer dan de helft van de scheidingen is onnodig. Dat zegt mr. Caroline Franssen, directeur van de Relatie Academie vooruitlopend op de Scheidingsbeurs die morgen plaatsvindt in Utrecht.

De vorig jaar opgerichtte Relatie Academie zorgt er met korte effectieve begeleiding voor dat mensen met relatieproblemen na een of twee sessies weer respectvol met elkaar verder kunnen. "Het succes van de nieuwe methodieken die we toepassen, is eigenlijk boven verwachting. Ook mensen die er in eerste instantie van overtuigd waren dat scheiden voor hen de enige uitweg was, vinden hun liefde voor elkaar weer terug. Dat mensen vast zitten in negatieve patronen, wil namelijk niet zeggen dat hun liefde voor elkaar over is. Wij laten ze ervaren dat ze uit die patronen kunnen stappen zonder uit hun relatie te stappen."

Bij de Relatie Academie zijn negen trainers en coaches aangesloten die zich hebben gespecialiseerd in eenmalige interventies, zoals de Relatie APK en Familie- en Relatieopstellingen. Inmiddels zijn tientallen cursisten met succes begeleid. En van de cursisten reflecteert na een gesprek: "Opeens waren er meer dingen bespreekbaar. Ook pijnlijke dingen uit het verleden. Op het moment gaat het veel beter met ons. Er is weer meer vertrouwen en warmte."

"Scheiden is vaak een schijnoplossing", zegt Relatie-Academie directeur Franssen. "Als er kinderen zijn, ben je namelijk na een scheiding niet van elkaar af. Ook in de relatie met je ex moet je blijven investeren. Want als je niet meer met elkaar in een huis woont, moet je echt uitstekend kunnen communiceren om toch samen kinderen op te voeden."

Franssen vindt dat scheiden tegenwoordig veel te gewoon is en de voordelen van een scheiding tegenwoordig meer nadruk krijgen dan de nadelen. "Mensen worden lang niet altijd gelukkiger van een scheiding. De ziekteverzuimcijfers spreken wat dat betreft ook duidelijke taal: mensen die in scheiding liggen of gescheiden zijn, verzuimen beduidend meer dan mensen die getrouwd blijven. Daarom kunnen ook werkgevers ons inschakelen als zij werknemers hebben die vanwege relatieproblemen verzuimen."
Meer informatie:
mr. Caroline Franssen
directeur Relatie Academie
0345-533967 / 06-51169239
www.Relatie-Academie.com


Deel: ' Relatie-Academie Echtscheiding is vaak een schijnoplossing '
Lees ook