Nieuwe generatie storage voor video professionals op de IBC


Revolutionair Best-of-Both-Worlds opslag systeem live te zien op de beursstand van FAST LTA gedurende de IBC (11 t/m 15 september) in Amsterdam

Vaals/München/Amsterdam, 20150825 -- Met de Silent Brick Library herdefinieert FAST LTA het begrip van high-volume digitale storage en wordt tape in de broadcasting daadwerkelijk overbodig - eindelijk. De Silent Brick Library verenigt de voordelen van tape (transportabele datadragers, energiezuinigheid, schaalbaarheid, flexibiliteit) met de snelheidsvoordelen van disc en voegt er nog de veiligheid van viervoudige redundantie op cartridge-basis toe. Overal waar grote hoeveelheden gegevens opgeslagen moeten worden - tot nu toe hét domein bij uitstek van bandjes - is de Silent Brick library het optimale next generation opslag systeem: Energiezuinig. Snel. Veilig.

De Silent Brick Library is speciaal ontworpen als vervanger en opvolger van tape libraries. Hierbij is ernaar gekeken wat de specifieke voordelen van een tape library zijn en waar de nadelen van deze inmiddels zeer oude technologie liggen. Vervolgens zijn de Silent Bricks ontwikkelt met het doel minimaal de voordelen van de tape libraries te bieden zonder de nadelen te behouden, zodat voor iedereen die nu nog op tape technologie aangewezen is of die een kostengunstige lineaire opslag technologie nodig heeft met de Silent Brick Library een moderne opvolger van bandloopwerken ter beschikking staat. 

Silent Brick Libraries bieden energiezuinige en viervoudig redundante opslag op cartridge basis voor grote hoeveelheden gegevens. De systemen worden via Ethernet of FibreChannel als Virtual Tape Library met LTFS support of als NAS aan de infrastructuur aangebonden en kunnen door de modulaire opbouw flexibel tot in het Petabyte bereik uitgebreid worden.

Modulair en flexibel uit te breiden

Een Silent Brick library bestaat in wezen uit een Library Controller en een (groot) aantal Silent Brick cartridges die als storage container fungeren. De Library Controller zelf kan vijf Silent Bricks opnemen, aanvullende Silent Bricks worden via Storage Shelfs aangesloten waarbij elk Storage Shelf plaats voor 15 Silent Bricks biedt. De Storage Shelfs gebruiken net zoals de Library Controller 3 hoogte-eenheden in een 19” rack en worden via snelle SAS-aansluitingen met de Library Controller verbonden.

De Silent Brick Library Controller verzorgt de connectie met het netwerk, de emulatie van een groot aantal gebruikelijke tape libraries, de aansturing van de Silent Bricks en het beheer van de slots in de library. Net zoals bij een tape library kan hierbij elke Silent Brick afzonderlijk of in een verband aangestuurd worden zodat altijd precies bekend is welke gegevens op welke Silent Bricks opgeslagen zijn. Voor elke Silent Brick kan afzonderlijk een redundantie level tussen 0 (geen redundantie) en 4 ingesteld worden, de processor voor de redundantieberekeningen is hierbij onderdeel van de Library Controller en niet, zoals bij de bekende Silent Cubes, onderdeel van de storage containers.

Veilig en removable

Het bijzondere highlight van de Silent Brick Library zijn de storage containers – de Silent Bricks. Elk Silent Brick cartridge heeft een ongecomprimeerde capaciteit van 8 tot 12 Terabyte, is removable en net zoals een tape cartridge een afgesloten opslageenheid. Anders dan een bandje is echter elke Silent Brick intern viervoudig redundant en biedt de in duizenden Silent Cube installaties bewezen FAST LTA Erasure Resilient Coding technologie voor hoogste dataveiligheid. Door het gebruik van snelle opslag technologie (hardisks, SSDs) die directe toegang tot de gegevens biedt zijn willekeurige bestanden in de Silent Bricks veel sneller benaderbaar dan dit met de sequentiële toegang van tape cartridges zou kunnen. Hierdoor is zelfs non-lineair video-editing direct op de Silent Brick cartidges mogelijk.

Elke Silent Brick heeft 12 eenvoudig te vervangen harde schijven van drie verschillende fabrikanten zodat bij viervoudige redundantie ook dataverlies door hardware-seriefouten uitgesloten is. Aanvullend voert elke Silent Brick zelfstandig een controle van de opgeslagen gegevens door (digital audit) zodra de cartridge zich in een library bevindt. Deze redundantie op cartridge niveau is uniek en stelt in combinatie met de automatische controle zeker dat nooit ook maar één bit verloren gaat. Geen ander removable opslagmedium biedt een vergelijkbare bescherming tegen dataverlies.

Energie-efficiënt

Ter identificatie zijn de Silent Bricks voorzien van een elektronisch label op e-paper basis dat de geprogrammeerde gegevens ook zonder stroomvoorziening weergeeft. De statusmeldingen, barcodes, afbeeldingen en teksten kunnen zo eenvoudig en snel gelezen worden, ook als de Silent Bricks offline buiten de library bewaart worden. Het aanbrengen van barcode-stikkers of label etiketten behoort hiermee tot het verleden.

Samen met het bijzonder lage energieverbruik van minder dan 2.5 kW per duizend (1000!) Terabyte vormt deze combinatie van redundante removable cartridges met een intelligente Library Controller een optimaal COLD opslag systeem voor grote datahoeveelheden die veilig bewaart of getransporteerd moeten worden.

Gepresenteerd op de IBC

Van 11 t/m 15 september toont FAST LTA samen met haar Nederlandse partner COMEX dit nieuwe storage systeem op de International Broadcasting Convention (IBC) in de RAI te Amsterdam. Ook zullen de eerste exemplaren van de Silent Brick Drive, een 2-bay field storage device gebaseerd op de Silent Brick Library hier te zien zijn.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over de Silent Brick Library, een proefplaatsing van het systeem of toegangskaarten voor de IBC kunt u contact opnemen met COMEX BV, Kerkstraat 28, 6291 AC Vaals, tel.: (+31) 043-3088400, info@comex.eu, www.comex.eu.

Over Comex B.V.

Comex B.V. is als partner van de Europese Incom groep de onafhankelijke distributeur voor producten en oplossingen op het gebied van opslag- en duplicatiesystemen. Sinds 1986 op de markt is onze groep een betrouwbare partner voor systeemhuizen en integrators in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en de Benelux.

Comex B.V.
Kerkstraat 28
6291 AC Vaals
Nederland
tel.: +31 43 30 88 400
fax: +31 43 30 88 409
info@comex.eu
www.comex.eu


Deel: ' Nieuwe generatie storage voor video professionals op de IBC '
Lees ook