Ik...jij...wij! - foto-expositie van een bijzonder project


Foto-expositie Yvette Zellerer toont indringende portretten

ZAANDIJK, 20150816 -- De Assendelftse fotografe Yvette Zellerer presenteert deel II van een bijzonder project, dat zij startte in 2010. Het project Ik...jij...wij! vertelt het verhaal van een aantal kinderen. Kinderen die door het toeval zijn samengebracht in zomaar een klas op zomaar een school in de Zaanstreek. Ieder kind uniek, ieder kind met zijn eigen persoonlijkheid. Samen wisten ze zich tot een hechte groep te ontwikkelen waarbinnen ruimte is om jezelf te zijn. Een groep waarbinnen ik en jij tot wij geworden is.

Het is ook een verhaal over opgroeien, vriendschap, toekomstdromen en dat wat er van komt. Om de vijf jaar worden alle kinderen opnieuw geportretteerd en doen ze opnieuw hun verhaal over dat wat hen bezighoudt. Zo ontstaat er een uniek document over de ontwikkeling van deze groep kinderen tot jong volwassenen die op eigen benen gaan staan.

Yvette Zellerer: "Het eerste deel van Ik...jij...wij! heb ik in 2010 gefotografeerd en geëxposeerd. Dit jaar was het tijd voor het tweede deel. De kinderen zitten inmidels in groep 8. Ze staan op het punt de basisschool te verlaten en een eigen richting in te slaan. Ook dit deel  is een ode aan de eigenheid van ieder mens."

Expositie
De nieuwe werken worden samen met de portretten uit 2010 in één expositie gepresenteerd in Het Weefhuis te Zaandijk op zaterdag 29 augustus & zondag 30 augustus van 10.00 - 19.00 uur. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 29 augustus om 17.00 uur. Naast dit project is ook ander werk van de hand van Yvette Zellerer te zien, waaronder stillevens en eigenzinnig vrij werk.

Met dank aan
Dit project is mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van vele donateurs en een aantal bijzondere sponsoren via crowdfundingplatform Voordekunst.nl. Yvette Zellerer dankt iedereen die heeft bijgedragen heel hartelijk voor alle steun en nodigt iedereen die geïnteresseerd is in dit project uit om de video over het project te bekijken op de website van Voordekunst, via bit.ly/Zellerer. Op deze actiepagina worden regelmatig updates over dit project geplaatst. Like de facebookpagina en deel berichten naar hartelust. Ook op twitter is het project te volgen: @ik_jij_wij_2015.

Fotoexpositie Yvette Zellerer - Ik...jij...wij!
zaterdag 29 augustus & zondag 30 augustus van 10.00 - 19.00 uur
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk
www.hetweefhuis.nl

Website project: bit.ly/Zellerer, website Yvette Zellerer: https://www.zellerer.dds.nl
facebook: https://www.facebook.com/yvettezeller2015?fref=ts
twitter: @Ik_jij__wij__2015


Deel: ' Ik...jij...wij! - foto-expositie van een bijzonder project '


Lees ook