Maru Films wint beste bruidsfilm bij de Bruidsfoto & Film Award 2016


Doorn, 20160601 -- Maandagavond 30 mei zijn de Bruidsfoto & Film Awards 2016 uitgereikt tijdens een feestelijk event in de Maartenskerk in Doorn. De verkiezing werd dit jaar voor de twaalfde keer op rij georganiseerd. Bruidsvideograaf Maru Films uit Amsterdam sleepte hierbij de award voor beste bruidsfilm van Nederland in de wacht. Uit 2.200 inzendingen nomineerde de internationale, onafhankelijke vakjury van het evenement begin dit jaar tachtig foto’s in verschillende categorieën. Ook maakten vier bruidsfilms kans op een prestigieuze Bruidsfoto & Film Award.

Nieuw: bruidsfilm

Dit jaar is voor het eerst de categorie Film toegevoegd. Absoluut favoriet bij het stemmend publiek was een sensationele bruidsfilm van Maru Films uit Amsterdam. Een film die je in ruim drie minuten meevoert in het persoonlijk liefdesverhaal van het bruidspaar; boordevol emotie, liefdevolle momenten, bijpassende muziek, in een indrukwekkend landschap op IJsland. "Dit is een film die je wilt blijven terugkijken. Hij is bijna verslavend en bewijst dat een goede bruidsfilm méér is dan een aaneenschakeling van losse plaatjes. In deze film komen alle zintuigen samen", aldus Susan Lippe.

Fine art

Bruidsfoto’s en -films krijgen steeds meer een kunstzinnige en fine art-achtige uitstraling, vertelt Susan Lippe-Bernard, voorzitter van de vakjury en internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine. Volgens haar tonen de ware beeldprofessionals echt oog voor detail en context. Een sterke visualisatie van de bruiloft speelt een hoofdrol. De kracht van het beeld wordt hierin belangrijker. Creativiteit en het (foto)moment zijn vaak bepalend. Soms meer dan de techniek.

Alle winnaars

De Bruidsfoto & Film Award heeft als doel om de nieuwste bruidsfoto- en filmtrends te laten zien en bruidsparen kennis te laten maken met professionele bruidsfotografen en -filmmakers. Voor het complete overzicht van alle winnaars en eervolle vermeldingen, kijk op www.bffa.nl.


Deel: ' Maru Films wint beste bruidsfilm bij de Bruidsfoto & Film Award 2016 '
Lees ook