Ahoy Rotterdam twee dagen lang in de ban van poppen en teddyberen


Beregoede tip om naar Rotterdam te gaan

ROTTERDAM, 20100930 -- Alle poppen en berenliefhebbers, of ze nou verzamelen of zelf bezig zijn met poppen of beren te maken, naar dit evenement in Ahoy kijken ze allemaal uit. De Internationale Poppen en Berenbeurs op 29 en 30 oktober 2010 is een beurs voor jong en oud. Kwamen eerst alleen maar volwassenen als bezoekers, elk jaar komen er jonge bezoekers bij.

Modebewuste jongeren vallen op de trend van de laatste jaren; de Ball Jointed Dolls. Je kan deze poppen in elke stand plaatsen, naar de laatste mode aankleden en de make-up naar eigen smaak aanbrengen.

Vele bekende ontwerpsters van teddyberen zijn present uit binnen- en buitenland met hun nieuwe creaties, van stoere en aaibare beren tot minibeertjes. En er zijn demonstraties om de 'kunst' af te kijken.

Daarnaast staan er moderne poppen in allerlei uitvoeringen; meisjes, kleuterpoppen t/m rebornbaby's die bijna op echte baby's lijken, zo griezelig echt, en liefelijke elfjes die op het punt staan weg te vliegen.

Voor een vleugje nostalgie zorgen de vele stands met antieke poppen van porselein, celluloid en papier mach, oud speelgoed en teddyberen.

Klein behuisd? Snuffel eens rond bij de stands met miniaturen en richt een poppenhuis in, of neem een voorproefje en neem deel aan een workshop.

Beren en poppendokters zijn ook present evenals de taxateur die je oude beer op zijn waarde schat, soms veel, soms weinig. Het maakt niet uit, hij blijft je even lief.

Steekt dit goedaardige virus je aan om zelf beertjes te gaan maken, schrijf je in voor een cursus. Of loop langs de boekenstand met creatieve boeken, met uitleg en patronen. Materiaalstands met mohairstoffen uit binnen- en buitenland zijn aanwezig en geven informatie en een goed advies.

Je eerste beer is misschien nog niet de mooiste maar blijft wel de liefste.

[Foto: Ineke Oskam. tel. 0180 557781]

Fotobijschrift: Een jaar lang sparen voor deze babypop! Nu gekocht en dol gelukkig. Pop gemaakt door Ineke Oskam, foto genomen door Ineke Oskam. tel. 0180 557781. (Barendrecht)


Kijk op www.niesjewolters.nl voor meer info, o.a. kortingbon bij de entree, busreizen vanuit Belgi en Nederland, online ticketverkoop, enzovoort.

20e Editie Internationale Poppen en Berenbeurs
Adres: Ahoy-weg 10, 3084 BA Rotterdam
Locatie: Ahoy
Open: 10.00-17.00 uur
Datum: vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober 2010
Entree: 10 euro
Kinderen: 2 euro onder begeleiding.
Aantal deelnemers: 200Deel: ' Ahoy Rotterdam twee dagen lang in de ban van poppen en teddyberen '
Lees ook