Jan Terlouw ambassadeur Tekenen voor Kinderen


NIJMEGEN, 20100302 -- Op 5 maart 2010 brengt Jan Terlouw, de ambassadeur van stichting Tekenen voor Kinderen, een bezoek aan het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Terlouw wil hiermee de stichting extra onder de aandacht brengen.

Stichting Tekenen voor Kinderen zet zich in voor zieke kinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen. Door het contact met de tekenaar krijgt het kind exclusieve aandacht. Dit maakt dat het kind kan ontspannen, een positief gevoel ervaart in een meestal hectische periode. Kinderen kunnen even vergeten dat ze ziek zijn. Dat helpt mee hun trauma van opname, behandeling en eventuele operatie te verwerken.

Oprichting
Tekenaar Dolph Paulsen besprak in 2006 met een stafmedewerker van het Wilhelmina Kinderziekenhuis de mogelijkheid om tekeningen in te zetten voor zieke kinderen. Dit omdat het begrip clowns voor veel kinderen te vluchtig is, terwijl gemaakte tekeningen voor het zieke kind zelf bestemd zijn. Paulsen: "Na een paar testdagen, verspreid over enkele maanden, bleek dat de kinderen, ouders en personeel enthousiast raakten over dit initiatief. Daarom werd besloten de tekensessies ook in andere ziekenhuizen te geven."
Omdat dit initiatief ook daar positief werd ontvangen, werd op 14 augustus 2007 de stichting 'Tekenen voor Kinderen' opgericht.

Jan Terlouw enthousiast
Momenteel wordt er in 21 ziekenhuizen door medewerkers van de stichting getekend. In verband met onvoldoende middelen om in meer ziekenhuizen te tekenen is er een stop geplaatst. Voor de stichting is financile steun daarom noodzakelijk. De stichting is dan ook blij met de inzet van Jan Terlouw, bekend ex-politicus en (kinder)boekenschrijver, die zo enthousiast is over het initiatief dat hij graag zijn naam aan de stichting wil verbinden.

Bent u genteresseerd in de stichting? Kijk dan voor meer informatie op: www.tekenenvoorkinderen.nl.


Deel: ' Jan Terlouw ambassadeur Tekenen voor Kinderen op Radboud Ziekenhuis '
Lees ook