FireGoogs de Vuurwerkbril erg in trek bij consument


Deze bril willen ze op zetten, zegt een verkoper

EEMNES, 20081230 -- Na een rondvraag bij verschillende verkooppunten van vuurwerk hebben we gemerkt dat de verkoop van FireGoogs vuurwerkbril ook dit jaar weer storm loopt. Bij een zeer groot aantal verkooppunten zijn de brillen dan ook al uitverkocht en de rest heeft nog een kleine hoeveelheid staan. Vooral de Kinderbril is erg in trek. "Gelukkig, zegt Lex Makkinje van Vuurwerkpreventie, want onder kinderen vallen ieder jaar de meeste slachtoffers."

Bijbestellen bij de vuurwerkimporteurs is haast niet meer mogelijk, ook daar zijn de brillen al bijna uitverkocht! Zij spreken dan ook van een groot succes.
"We moeten helaas `nee' verkopen, zegt Simon Fraiquin van Broekhoff Vuurwerk uit Dronten, ook wij zijn totaal door onze vuurwerkbrillen heen.
Op dit model vuurwerkbril zaten we te wachten, deze slaat bij het publiek aan en dat is wat we nodig hebben voor zo'n succes. "

Vuurwerkpreventie is blij met het grote succes van 'haar' FireGoogs. Vooral omdat tientallen mensen hierdoor hun gezichtsvermogen zullen behouden. De FireGoogs vuurwerkbril voorkomt immers oogletsel door rondspattend vuurwerk.

Elk jaar weer moeten tientallen mensen, met name jongeren, het 'knallende' uiteinde bekopen met levenslange slechtziendheid of zelfs blindheid. Alleen al tijdens de afgelopen jaarwisseling belandden er meer dan 550 mensen met ernstig oogletsel op de afdeling spoedeisende hulp van de ziekenhuizen. Negentig procent daarvan waren jongens tussen acht en zeventien jaar. Een flink deel werd slachtoffer van rondvliegend vuurwerk dat niet door henzelf was afgestoken.

Partners
Organisaties die het belang van veilig vuurwerk afsteken onderstrepen, en daarom met Vuurwerkpreventie samenwerken, zijn: Het Oogzorgnetwerk, de Brandwondenstichting, Consument en Veiligheid, vuurwerkleveranciers, Optometristen Vereniging Nederland en diverse detailhandelaren.

Actie
Ook de actie met de FireGoogs vuurwerkbril slaat zeer goed aan.
Gisteren konden we de grote hoeveelheid bezoekers op de site niet meer aan, door het enorme aantal was de site zelfs even uit de lucht!
Het aantal mensen dat een foto op de actiesite wil zetten is gigantisch!

Veiligheidseisen en specificaties*
FireGoogs voldoen aan de eisen van de Europese Richtlijn voor Persoonlijke Beschermingsmiddelen nummer 89/686/EEG en is vervaardigd in overeenstemming met de eisen van de Europese Technische Prestatienorm EN166.en CE

Website
www.firegoogs.nl
www.devuurwerkbril.nl

Deel: ' FireGoogs de Vuurwerkbril erg in trek bij consument '
Lees ook