Jippy-condooms voortaan rechtstreeks via Internet te bestellenDORDRECHT, 20060829 -- De goedkope condooms van de Stichting Jippy zijn voortaan rechtstreeks door jongeren via Internet te bestellen. De Stichting Jippy heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de populaire jongerensite www.funkybabes.nl. Deze sites registreren dagelijks circa 800.000 hits van jongeren. Via deze sites en via de eigen website www.stichting-jippy.nl kunnen jongeren tien condooms kopen voor n euro en 80 eurocent verzendkosten. Ter vergelijking: in winkels kost n condoom tussen de 0,70 en 1,20 euro.

De Stichting Jippy is begin dit jaar een campagne gestart om het onveilig vrijen en de stijging van SOA en Aids onder jongeren terug te dringen door het aanbieden van goedkope condooms. De stichting is van mening dat hoge condoomprijzen een financile drempel opwerpen voor veilig vrijen.

Inmiddels heeft de stichting naam gemaakt in Nederland. GGD's, JIP"s, jongerencentra en scholen steunen Jippy en hebben al honderdduizenden Jippy-condooms aangeschaft om gratis dan wel goedkoop onder jongeren te verspreiden. Jippy heeft zelfs subsidie aangevraagd bij het Ministerie van VWS om de komende vijf jaar alle Nederlandse jongeren van gratis en goedkope condooms te voorzien. De aanvraag lijkt op steun van de Tweede Kamer te kunnen rekenen. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Uit recente onderzoeken van GGD's, RIVM en de Rutgers Nisso Groep blijkt dat ongewenste zwangerschappen, SOA en Aids toenemen en dat steeds meer jongeren zonder condoom vrijen. Jippy benadert deze jongeren op de plaatsen - ook de digitale - waar ze zich vrij en veilig voelen om condooms te kopen.


Deel: ' Jippy-condooms voortaan rechtstreeks via Internet te bestellen '
Lees ook