Jongeren onvoldoende verzekerd tegen letselschade


UTRECHT, 20160407 -- Jongeren hebben in Nederland een ruim vijf keer zo groot ongevalsrisico als ervaren automobilisten. Hierdoor kan de autoverzekeringspremie voor beginnende automobilisten al snel hoog oplopen. Jongeren kiezen daarom vaak voor de goedkoopste optie en zijn daarmee niet verzekerd tegen eventuele letselschade, zo constateerde goedkoopsteautoverzekering.net.

Jongeren hebben een hoog ongevalsrisico doordat zij vaak overmoedig zijn, zo bleek uit een enquête van Allianz. Zo kwam naar voren dat 37 procent van de bestuurders onder de 30 jaar al betrokken is geweest bij een auto-ongeval. Dit staat tegenover het feit dat 84 procent van de jongeren vindt dat hij of zij een goede bestuurder is, en 30 procent beter denkt te rijden dan hun ouders. 

Bij een verkeersongeval blijft de schade vaak niet beperkt tot schade aan het voertuig. Jaarlijks worden er gemiddeld 350.000 slachtoffers, naar aanleiding van een verkeersongval, medisch behandeld. De meeste materiele schade kan worden vergoed door een afgesloten autoverzekering. Schade aan de bestuurder en inzittenden, oftewel letselschade, valt niet onder de dekking van de autoverzekering en zal uit eigen portemonnee betaald moeten worden.

Toch constateerde goedkoopsteautoverzekering.net dat jongeren onvoldoende verzekerd zijn tegen letselschade. Vaak wordt gekozen voor de goedkoopste autoverzekering, waarbij geen aanvullende verzekeringen in het pakket zitten. Een Schade Verzekering Inzittende verzekering wordt daarom vaak overbodig gevonden. Dit heeft tot gevolg dat jongeren onvoldoende verzekerd zijn tegen letselschade.


Deel: ' Jongeren onvoldoende verzekerd tegen letselschade '
Lees ook