FRANNIEZ APP VOOR CHRONISCH ZIEKE KINDEREN


Een aanvulling op de succesvolle Franniez Methode

LEIDEN, 20171127 -- Kinderfonds Franniez lanceert een unieke APP voor chronisch zieke kinderen. Ook daarmee kunnen zij nu hun verhaal in een dagboek bewaren. De APP is een belangrijke aanvulling op een speciale methode die de vrijwilligersorganisatie ontwikkelde om ernstig zieke kinderen troost en moed te geven en is vanaf 1 december gratis te downloaden in de appstores of te gebruiken op de pc via de website Franniez.nl.

[Op de foto chronisch ziek kind met de Franiez methode]

Begrip

De volledige methode bestaat uit een verzamelsysteem in de vorm van een DNA-spiraal en een digitaal dagboek. Franniez die op de spiraal geplaatst worden, geven alle gebeurtenissen rondom de ziekte symbolisch weer. Zo geven ze kinderen troost en moed én ze vormen een opstap om over hun ziekte te kunnen vertellen. Door dagboekverslagen te delen met bijvoorbeeld vrienden en school, ontstaat ook meer begrip voor de impact van de ziekte.

Op afstand

Daar waar de Franniez ter plekke zorgen voor het contact tussen het kind en de familie of zorgprofessionals, regelt de Franniez-APP de contacten op afstand. Zo ontstaan meer contactmomenten om de kinderen een hart onder de riem te steken. Inmiddels wordt het verzamelsysteem al in meer dan 30 ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties (gratis) uitgedeeld. Kinderen zijn er heel blij mee; zorgmedewerkers zien het positieve effect en zijn enthousiast. (www.franniez.nl)


Deel: ' Franniez app voor chronisch zieke kinderen '
Lees ook