Op 7 juni Kidsfilmgala 2015


Ladies' Circle Leiden haalt Première "Apenstreken" naar Leiden

LEIDEN, 20150518 -- De nieuwe Nederlandse jeugdfilm ‘Apenstreken’ heeft haar première in Leiden. De Ladies' Circle Leiden organiseert voor de 4e keer het succesvolle KidsFilmGala op zondag 7 juni. De opbrengst van dit unieke evenement voor kinderen gaat volledig naar vrouwenopvang Rosa Manus.

Als echte filmster worden 400 kinderen onthaald bij bioscoop Trianon. Aankomst op de rode loper met echte fotografen en journalisten, limousines, gevolgd door een spetterend voorprogramma van de Rockschool. Naast voorpremière Apenstreken (A-film) hapjes, en drankjes krijgen de kinderen een goedgevulde goodybag mee naar huis. En alsof dat nog niet genoeg is maken ze  met hun kaartje kans op een prijs uit de loterij. Er zijn tevens 100 gesponsorde kaarten voor zieke of minder bedeelde kinderen, naast de gewone verkoop van kaarten voor 20,- euro. Deze zijn nu verkrijgbaar bij restaurant Dende en vanaf volgende week ook online via FB.

Hoofdrolspelers zijn erbij!

Tygo, Mees en Lars, dé hoofdrolspelers van de film Apenstreken, zijn te gast op het Kidsfilmgala.

De negenjarige Wim (Tygo Bussemaker) droomt ervan om naar school te gaan, maar hij woont in het weeshuis, waar hij wordt uitgebuit en hard moet werken in de illegale bezemfabriek. Als Wim weet te ontsnappen zorgt Jet (Mees Smits) ervoor dat hij zich op hun boerderij kan verschuilen. Het is de start van een race tegen de klok vol spannende avonturen, kattenkwaad en nieuwe vriendschappen o.a. met Gijs (Lars Henckens). Bekende namen als Arjan Ederveen, Kim Lian van der Meij en Yvon Jaspers spelen ook mee in de film.

Goede doel

Het goede doel wisselt elk jaar en deze keer is gekozen voor vrouwenopvang Rosa Manus. Zij bieden hulp aan vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld in Leiden. Met onze bijdrage kan er speciale aandacht aan deze kinderen worden besteed. Alles wordt georganiseerd door vrijwilligers en geregeld met donaties en sponsoring, zodat alle gelden ten gunste komen van ‘t goede doel. Op 7 juni om 14.45u wordt in d’oude Harmonie aan de Breestraat de cheque overhandigt met een verwacht bedrag van de rond 10.000 euro. 

Voor meer info: zie FB - KidsFilmGala -|KFG


Deel: ' Kidsfilmgala 2015 in Leiden '


Lees ook