Pyjama partijtje bij de Baron(es)


Herfstvakantie op Kasteel de Haar Utrecht

HAARZUILENS, 20131010 -- Dagdromers opgelet! Kinderen en (groot-)ouders die dromen over uitstapjes voor de herfstvakantie kunnen terecht bij Kasteel de Haar Utrecht. Voor jeugdige bezoekertjes is er een kinderrondleiding door de slaapkamers van het grootste en meest deftige kasteel van Nederland. Ben jij een deftige dromer of toch een belangstellende baron? Speel het slaapkamergeheimen spel om dat te ontdekken. .. Of loop je het liefst de hele dag in je pyjama? Dat kan deze herfstvakantie in het kasteel! Kom in je pyjama en speel het slaapkamergeheimenspel. Kasteel de Haar organiseert diverse herfstvakantieactiviteiten voor jong en oud van 12 tot en met 27 oktober.

Kinderrondleiding ‘de Barones vertelt…’
Bij het kasteel horen een baron en een barones. Meestal wonen ze ergens anders, maar een enkele keer komen ze in het kasteel logeren. Wil je weten wat er allemaal moet gebeuren voordat de baron en barones helemaal tevreden zijn? Kom dan naar de kinderrondleiding door de slaapkamers van het grootste en meest deftige kasteel van Nederland. Ben jij een deftige dromer of toch een belangstellende baron? Speel na afloop het slaapkamergeheimen spel om dat te ontdekken... Maak je bezoek compleet door lekker in je pyjama te komen en geniet na de rondleiding op vertoon van het slaapkamergeheimen spel van een gratis glaasje ranja in Koetshuis de Haar of het Tuynhuis. Voor het online reserveren van tickets, klik hier .

[Pyjama partijtje bij de Baron(es)]

Familiewandelingen onthullen geheimen van het buitenleven van de baronale familie
De herfst is voor velen de mooiste tijd om samen met familie en vrienden de natuur in te trekken. Kasteel de Haar organiseert deze herfstvakantie elke dag een familiewandeling. De familiewandeling vindt dagelijks plaats van 12 t/m 27 oktober (m.u.v. 18 oktober) en start om 14.00 uur vanaf de Kapel bij het kasteel. Voor de familiewandeling geldt het Park entreetarief (zonder kasteelrondleiding): Volwassenen: € 3,50, Kinderen (4-12): €  2,50, Kinderen (< 4): gratis, Museumkaart: gratis. Reserveren kan uitsluitend telefonisch via 030-677 85 15. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt.

Exclusieve openstelling kapel 
De sfeervolle Rooms-katholieke kapel onderaan de voet van het kasteel wordt gekenmerkt door sereniteit en elegante eenvoud. De glas-in-loodramen, de middeleeuwse heiligenbeelden en de kleurige beschilderingen zorgen voor een bijzondere sfeer. Bij hoge uitzondering wordt  tijdens de herfstvakantie de eeuwenoude kapel iedere dag van 12.00 – 14.00 uur opengesteld voor geïnteresseerden en liefhebbers  (m.u.v. 18 oktober). De kasteelrondleiding ‘Slaapkamergeheimen van De Haar’ is goed te combineren met een bezoek aan de Kapel. Indien u uw kasteelrondleiding combineert met een bezoek aan de Kapel, gelden de reguliere kasteel entreeprijzen klik hier . Voor een bezoek aan de kapel zonder kasteelrondleiding geldt het Park entreetarief, klik hier.

‘Slaapkamergeheimen van De Haar’
Voor het eerst na ruim een eeuw stelt Kasteel de Haar Utrecht de slaapkamers van de baronale familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar en hun gasten uit de internationale jetset tentoon. U krijgt tot en met 30 november 2013 eenmalig de kans zelf de weelde van deftig dutten te beleven tijdens ‘Slaapkamergeheimen van De Haar’. De slaapvertrekken van De Haar zijn een toonbeeld van kosmopolitische luxe. Iedere slaapkamer is onderscheidend van stijl en inrichting. De baron en barones hadden overigens ieder een eigen slaapkamer, een echt adellijke gewoonte om apart te slapen…  Voor het online reserveren van tickets, klik hier .

Lekkernijen
Maak een bezoek aan Kasteel de Haar compleet met diverse lekkernijen zoals pannenkoeken, appeltaart of een heerlijke lunch gecombineerd met een drankje in Koetshuis de Haar of  het Tuynhuis. Of bestel exclusief tijdens de herfstvakantie een ‘slaapmutsje’! Passend bij de ‘Slaapkamergeheimen van De Haar’ geniet u van warme chocolademelk met slagroom en rum, geserveerd met traditionele Haagse Hopjes. De baron zorgde er altijd voor zijn gasten uit de internationale jetset in kosmopolitische luxe te ontvangen. Zo werd ieder slaapvertrek voorzien van zorgvuldig door de barones gekozen bloemen, boeken,  tijdschriften, dranken, toiletartikelen, briefpapier en typisch Nederlandse lekkernijen zoals Haagse Hopjes of Droste Chocolade.  Voor kinderen is er een alcoholvrije variant van het ‘slaapmutsje’. Voor meer informatie over de horecagelegenheid en openingstijden, klik hier .

Kijk voor actuele openingstijden, prijzen en reserveren op https://www.kasteeldehaar.nl.


Deel: ' Pyjama partijtje bij de Baron(es) '
Lees ook