4Kids publiceert als eerste nieuwe rekenmodule kinderopvangkosten 2016


HEINO, 20150910 -- 4Kids lanceert als eerste kinderopvangorganisatie van Nederland een online tool waarmee ouders kunnen berekenen hoeveel ze komend jaar besparen op de kinderopvang. Wie zijn voordeel wil berekenen kan de module vinden op www.4kids.nl/ouders/berekening.

Ouders betalen vanaf volgend jaar een stuk minder voor kinderopvang. De overheid trekt per 1 januari 2016 namelijk 290 miljoen euro extra uit voor de kinderopvangtoeslag. Hierdoor besparen ouders veel geld. Ouders kunnen op de website van 4Kids uitrekenen hoeveel zij in hun situatie precies besparen.

Ouders waarvan twee kinderen gebruik maken van dagopvang betalen per 2016 tot honderd euro per maand minder. Hetzelfde gezin dat voor twee kinderen gebruik maakt van BSO, kan ruim vijftig euro besparen. Voor ouders met een laag inkomen vergoedt de overheid maximaal 94 procent van de kosten van de kinderopvang. De verhoging van de kinderopvangtoeslag zou het voor alle ouders en kinderen toegankelijker moeten maken om gebruik te maken van de kinderopvang en de meerwaarde die dit met zich meebrengt, namelijk een vertrouwde en veilige omgeving die gericht is op de ontwikkeling van het kind.

Over 4Kids
4Kids is een landelijk opererende kinderopvangorganisatie, gespecialiseerd in gastouderopvang. Via 4Kids werken ruim 2.000 gastouders iedere week aan veilige en ontwikkelingsgerichte opvang van meer dan 5.700 kinderen.


Deel: ' 4Kids publiceert als eerste nieuwe rekenmodule kinderopvangkosten 2016 '
Lees ook