Grootste Sintfeest ooit voor ruim 12.000 gasten in armoede


Dankzij 700 vrijwilligers tegelijkertijd in 25 bioscopen

ALMELO, AMERSFOORT, AMSTERDAM, ARNHEM, BREDA, DELFT, DEN HAAG, EINDHOVEN, GRONINGEN, HAARLEM, HELMOND, KAMPEN, MAASTRICHT, ROERMOND, ROTTERDAM, SITTARD, TILBURG, UTRECHT, ZAANDAM, ZEVENAAR en ZWOLLE, 20151129 -- Ruim 12.000 gasten die op of onder de armoedegrens leven, waarvan zo'n 8.500 kinderen, waren zaterdag 28 november 2015 tegelijkertijd in 25 Pathé- , Foroxity- en Movie Unlimited bioscopen onderdeel van het grootste Sintfeest ooit. Dankzij ruim 700 vrijwilligers, 25 Sinterklazen en een veelvoud aan Pieten is voor de vierde keer het jaarlijkse Sterrenfonds Sintfeest georganiseerd.

Platform31, kenniscentrum voor stedelijke en regionale ontwikkeling uit Den Haag, becijferde in 2014 dat inmiddels ruim 600.000 kinderen in Nederland in armoede leven, minimaal 1 : 8 kinderen. Kinderen die in dezelfde Sint geloven als hun leeftijdsgenootjes, maar die geen cadeautje in hun schoen vinden en op school niet kunnen vertellen wat de Goedheiligman hen heeft gebracht. Door het Sterrenfonds Sintfeest voor gezinnen in armoede met kinderen in de gelovige leeftijd, is Sinterklaas dit jaar hun huisje niet voorbij gegaan.

"De glimlach dat je leeft is vandaag getoverd"

"Dank jullie wel. De film was helemaal super. Dochterlief is happy. Het Sterrenfonds heeft voor even onze zorgen laten verdwijnen. We hebben zo genoten... Wat een topochtend", zo zegt Daantje uit Utrecht. Chantal denkt er hetzelfde over: "Het was echt geweldig gezellig in Rotterdam De Kuip. De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft en deze glimlach heeft het Sterrenfonds getoverd vandaag." Sandra, die het Sterrenfonds Sintfeest in Zwolle meemaakte, is er nog wat emotioneel van: "Onze jongste vindt Piet eigenlijk te spannend. De tranen schoten dan ook in mijn ogen toen hij zomaar Piet een hele dikke knuffel gaf toen we weg gingen. Dit was voor hem een gigantisch grote stap".

Vrijwilliger René Doff doet voor de tweede keer mee: "Wat was het leuk in Arnhem. Ik heb zo vreselijk veel blije ouders gesproken na afloop. En natuurlijk al die stralende of juist gespannen kindergezichtjes. Superbedankt dat ik er bij mocht zijn." Erik de Grauw was voor het eerst actief in Tilburg: "Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden om te helpen als vrijwilliger. Het is echt een onvergetelijke dag geworden". Pathé Maastricht moest vorig jaar door nieuwbouw overslaan, maar maakte dat dit jaar helemaal goed. Yvonne van Houdt: "Maastricht was geweldig. De gespannen, lachende, nieuwsgierige en blije gezichtjes... En een super samenwerking met de medewerkers van het gloednieuwe Pathé om het een fantastisch kinderfeest te maken".

Almelo, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Kampen, Maastricht, Roermond, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht, Zaandam, Zevenaar en Zwolle. In verschillende steden in meerdere bioscopen en in de verschillende bioscopen weer meerdere zalen. Alles is er aan gedaan om de kinderen en hun gezin een onvergetelijk Sinterklaasfeest aan te bieden. Compleet met Sintbezoek, popcorn en een drankje, de film 'De Club van Sinterklaas en De Vergeten Schoentjes' en een cadeau mee naar huis. Terwijl professionele fotografen voor de blijvende herinnering zorgden.

Ook met Kerst staan kinderen centraal

December is een maand waarin juist kinderen in een achterstandsituatie meer dan ooit kind moeten kunnen zijn. Want juist in deze maand worden zij geconfronteerd met hun "anders zijn". Op televisie zie je feestelijk versierde kerstbomen en mooi gedekte tafels met blije kinderen. Maar jij kunt door je ziekte en bijbehorend intensief ziekenhuisbezoek niet genieten van de speciale warmte in het gezin, die met december samen gaat. Of je ligt zelfs in het ziekenhuis, terwijl Kerstmis steeds dichter bij komt... De afgelopen jaren heeft het Sterrenfonds honderden kinderen, die het weekend voor Kerstmis nog altijd in het ziekenhuis verbleven, een unieke herinnering bezorgd. Sterrenfonds Ambassadeurs en de Kerstman met elfje overhandigden al deze kinderen persoonlijk een Sterrenfonds KinderKerstPakket. Vol speelgoed, boeken, verzorgingsproducten en andere items waar kinderen van gaan stralen. Waardoor ze even heel speciaal zijn en hun omgeving en vrienden op bezoek, via Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat ineens iets heel anders te vertellen hebben dan een verhaal over behandelingen en ziekenhuizen.

Het Sterrenfonds

Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd van 0 tot 16 jaar te ondersteunen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. Het Sterrenfonds adopteert afgeronde materiële projecten in Nederland om ze samen met bekende Nederlanders binnen zo kort mogelijke tijd te realiseren. De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op de website. Alle (financiële) steun is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl of doneer op rekeningnummer NL22 ABNA 0472 5823 21.

Waardenburg, 28 november 2015


Deel: ' Grootste Sintfeest ooit voor ruim 12.000 gasten in armoede '


Lees ook