Carrabas speelgoed wint de titel 'Speciaalzaak van het Jaar 2012'


ROTTERDAM, 20120911 -- Carrabas speelgoed is 'Speelgoed Speciaalzaak van het Jaar 2012' geworden. De winkel uit Rotterdam won afgelopen week de titel en een bedrag van 1500 euro. Volgens de jury heeft Carrabas dit te danken aan “het uitgebreide assortiment, de visie, het eigentijdse, maar ook de commerciële inslag van de eigenaressen”.

De verkiezing 'Speelgoed Speciaalzaak van het Jaar' is een initiatief van Trade Mart Utrecht, het inkoop- en informatiecentrum voor de non- food retail. Met deze prijs willen ze ondernemers een aanmoediging geven om zich verder te ontwikkelen en te blijven streven naar kwaliteit. De eigenaars van Carrabas, Liesbet Vayssier en Miranda van Leeuwen zijn opgetogen: “We zijn enorm trots. We krijgen altijd al veel waardering van onze klanten, maar deze prijs betekent dat we de visie en ideeën die we voor Carrabas hebben goed naar voren weten te brengen.”  

Zes jaar geleden opende de driehonderd vierkante meter grote speelgoedwinkel aan de Straatweg in Rotterdam. In hun enorme assortiment van onder andere spelletjes, keukentjes, poppenhuizen, treinbanen en buitenspeelgoed, ligt de focus op kwaliteit. “Daarnaast vinden wij het heel belangrijk dat kinderen plezier hebben van hun speelgoed. We verkopen alleen artikelen waarmee ze zich op een speelse manier kunnen ontwikkelen”, leggen de ondernemers uit. Met het winnen van de titel voelen ze zich gesterkt in hun visie: “Het betekent een aanmoediging om speelgoed dat bijzonder, degelijk, leerzaam, creatief en vernieuwend is te blijven verkopen. Vaak tegen de stroom van allerlei heersende trends in.”

Om het goede nieuws te vieren ontving elke klant de afgelopen week een kleine traktatie en in de etalage is de gewonnen cheque te bewonderen. “We willen de prijs samen met onze klanten vieren. We hebben het plan om begin oktober bij Carrabas een feestelijke dag te organiseren”, vertelt Liesbet. Maar nu moeten de winkeliers snel weer over tot de orde van de dag, want de bestellingen voor de feestdagen beginnen binnen te komen. “Voor ons betekent dat werk aan de winkel: vele dozen uitpakken, artikelen prijzen en alle nieuwe aanwinsten een plekje geven in de winkel. Kortom, zorgen dat we klaar zijn voor de leukste tijd van het jaar!”


Deel: ' Carrabas speelgoed wint de titel 'Speciaalzaak van het Jaar 2012' '
Lees ook