Pole Fitness® introduceert Pole Kids/Teens


Uniek paalfitnessprogramma voor kinderen en tieners

REEUWIJK, 20151216 -- Onder de naam Pole Kids/Teens gaat het fitnessconcept Pole Fitness in januari 2016 van start met een uniek trainingsprogramma voor kinderen en tieners waarbij een paal als toestel wordt gebruikt. Het is het allereerste gelicenceerde lesgeefprogramma (instructeursprogramma) in Nederland dat speciaal is ontwikkeld voor jongens en meisjes in de leeftijd vanaf 5 tot en met 16 jaar.

[Foto Pole Fitness for Kids/Teens] In de Pole Kids/Teens-les leren kinderen onder professionele begeleiding op een leuke en pedagogisch verantwoorde manier hun conditie, kracht, lenigheid en motoriek verbeteren. De lessen beginnen met een aerobics warming-up op muziek, zodat de spieren los en warm worden. Vervolgens worden verschillende paaltechnieken aangeleerd, zoals draaien, klimmen en ondersteboven hangen in de paal. Er zijn verschillende disciplines waarin een kind kan uitblinken: kracht, lenigheid of behendigheid door technieken te combineren. Aan het eind van de les is er een cooling down.

Wat Pole Kids/Teens geschikt maakt als onderdeel van de lichamelijke opvoeding, is dat ieder kind op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo kan trainen. ‘In Pole Fitness is de variatie van technieken zo groot dat er voor ieder type kind wel een passende techniek bestaat waarin het kan voelen hoe goed het is’, licht Belinda Seine, mede-eigenaar van Pole Fitness, toe. ‘Uit de workshops die wij met kinderen hebben gedaan, blijkt dat zij het uitvoeren van paaltechnieken ervaren als een avontuur in de speeltuin of het doen van acrobatische trucs zoals in het circus. Dus als het leren niet zo snel gaat, dan zullen ze toch gemotiveerd blijven.’

In de les staat plezier voorop. Daarnaast leren ze samenwerken; ze motiveren, inspireren en helpen elkaar om een oefening onder de knie te krijgen. Seine: ‘Dit zorgt niet alleen voor een leuke, gezellige sfeer in de les, maar kinderen ontwikkelen ook spelenderwijs hun sociale vaardigheden. Bovendien zal met de juiste aandacht en begeleiding hun zelfvertrouwen enorm groeien en ontwikkelen.’

Kwaliteit en veiligheid

Pole Fitness hecht veel waarde aan professionaliteit. Om de kwaliteit van het aangeboden trainingsprogramma te waarborgen, is voor de ontwikkeling ervan een deskundig en pedagogisch gekwalificeerd team samengesteld. Dit team bestond uit: een (kinder)psycholoog, directrice en leerkracht van een basisschool, medewerker van een jeugdinstelling, dansinstructrice, turncoach met kwalificatiestructuur sportlicentie niveau 3 en een aantal ervaren Pole Fitness instructrices die allen een sport- en/of dansachtergrond hebben.

Onder professionaliteit verstaat Pole Fitness ook het waarborgen van veiligheid van de kinderen. Om die reden houdt Pole Fitness streng toezicht welke instructrices geschikt zijn om les te geven als Pole Kids/Teen instructrice. Ze moeten hiervoor een intensieve cursus volgen en continu worden bijgeschoold. Tijdens de cursus leren de instructrices welke technieken geschikt zijn, hoe ze de kinderen deze technieken het beste kunnen aanleren en hoe ze de kinderen kunnen vangen.

Verder leren ze hoe ze een uitnodigende en tegelijkertijd vertrouwde lesomgeving voor de kinderen kunnen creëren om de kinderen niet alleen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen, maar ook om ze beter te maken. Seine: ‘Pas als kinderen zich op hun gemak voelen zullen ze zichzelf uitdagen in hun eigen kunnen en hun energie kwijt kunnen.’

Alle Pole Fitness instructrices geven dus op dezelfde, gestructureerde wijze les. ‘Binnen deze structuur kunnen ze heel veel variatie bieden om de kinderen en tieners op individueel niveau te trainen. Bijkomend voordeel van het licentiemodel is dat instructrices elkaar makkelijker kunnen vervangen in geval van bijvoorbeeld ziekte omdat iedereen dezelfde terminologie hanteert’, aldus Seine.

Over Pole Fitness

Pole Fitness in Reeuwijk is sinds 2005 actief in de Nederlandse fitness markt. Grondlegger Denise Mulder ontwikkelde een high/impact work-out met een paal als fitnessinstrument, waarin intensief en effectief wordt getraind op kracht en algemeen uithoudingsvermogen. Pole Fitness is de enige aanbieder van paalfitnesstrainingen in Nederland die werkt met een licentiestructuur. Het unieke concept omvat een combinatie van gogo-aerobics en paaltechnieken en is intussen succesvol  in 75 locaties in binnen en buitenland. Voor meer informatie: www.polefitness.nl.


Deel: ' Pole Fitness introduceert Pole Kids/Teens '
Lees ook