CZdirect door studenten verkozen tot beste zorgverzekeraar


Breda, 20131106 -- Studenten hebben CZdirect gekozen als beste zorgverzekering van 2013 met een gemiddeld rapportcijfer van een 8,2. Op de tweede plaatst zijn drie verzekeraars terug te vinden –Bewuzt, Zilveren Kruis en ZEKUR – die allen een beoordeling van 7,9 hebben. De top vijf wordt gecompleteerd door de zorgverzekering van Univé met een 7,6.

Dit blijkt uit onderzoek van ZorgWijzer.nl onder 419 bezoekers die een beoordeling hebben geplaatst bij twaalf verschillende verzekeraars die op vier onderdelen zijn getoetst: premie, service, zorgkeuze en aanvullende mogelijkheden.

Op het gebied van premie en service scoorde CZdirect een 8,5. Voor vrijheid in zorgkeuze en aanvullende verzekeringen werd een 8,0 gemiddeld gegeven.

In een reactie laat de marketingmanager van CZ – Arlette Wisse – weten blij te zijn met de notering. “Hieruit blijkt weer dat CZdirect goed aansluit bij de wensen van jongeren.”

Cadeau

Het geven van een extra cadeau of korting blijkt overigens goed te werken bij studenten. Zo geeft CZdirect vijftig gratis condooms weg wanneer een student overstapt naar de verzekeraar. Andere bieden weer een extra korting bij een studentenzorgverzekering of fitnessabonnement.

Premie

Toch is de hoogte van de zorgpremie de belangrijkste reden om te kiezen voor een bepaalde zorgverzekering. Al wordt bij negentien procent van de studenten de premie nog betaald door zijn of haar ouders. Een aanvullende verzekering is het minst belangrijk van de vier beoordeelcriteria. 31 procent van de studenten heeft in 2013 zich aanvullend verzekerd.

De twaalf zorgverzekeraars die zijn meegenomen in het onderzoek zijn: Agis, Anderzorg, Besured, Bewuzt, CZdirect, Ik!, Interpolis, Menzis, TakeCareNow, Univé, ZEKUR en Zilveren Kruis.


Deel: ' CZdirect door studenten verkozen tot beste zorgverzekeraar '
Lees ook