Geldzorgen studenten minder door goedkope zorgverzekering


Utrecht, 20151211 -- Door de afschaffing van de basisbeurs heeft de student nog minder te besteden. Een gevolg hiervan is dat het aantal inschrijvingen bij hogescholen en universiteiten dalen en dat steeds meer studenten thuis blijven wonen. Studenten Goed Verzekerd wil met hun goedkoopste zorgverzekering studenten tegemoetkomen. Sum.nl sprak met Stefan Wirken, voorzitter van de LSVb.

Effect afschaffing basisbeurs studenten
Vorig jaar november is de Tweede Kamer akkoord gegaan met de invoering van een leenstelsel. De studenten die dit jaar zijn begonnen aan een opleiding, ontvangen geen basisbeurs meer van de overheid. Het aflostermijn is verhoogd tot 35 jaar en de rente over de lening blijft laag. LSVb ziet dit al een kans om zich met de verzekering van Studenten Goed Verzekerd, in te blijven zetten voor de studenten. Een zorgverzekering is in Nederland verplicht en dit zorgt voor extra kosten voor studenten. Met de verzekering van Studenten Goed Verzekerd, willen de landelijke studentenvertegenwoordigers ISO en LSVb samen met Zilveren Kruis Achmea de kosten van studenten beperken.

Is er nog winst te behalen?
Volgens een schatting van Stefan zijn ongeveer één zesde van alle studenten in Nederland aangesloten bij Studenten Goed Verzekerd. “Ik denk dat er nog wel winst te behalen valt. We zijn de goedkoopste, dus in principe zou het voor iedere student interessant moeten zijn.” aldus de voorzitter van LSVb tijdens een interview met Sum.nl.


Deel: ' Geldzorgen studenten minder door goedkope zorgverzekering '
Lees ook