Studenten blijven bij de dure zorgverzekering van de ouders


's-Gravenhage, 20161219 -- Studenten van 18 jaar en ouder zijn zelf verantwoordelijk voor het kiezen en afsluiten van een zorgverzekering. Desondanks kiest maar 39% van de studenten echt zelf voor hun eigen zorgverzekering. Deze keuze laten ze over aan hun ouders die vaak niet de moeite nemen om verschillende andere zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van Studenten-zorgverzekeringen.nl onder ruim 400 studenten en hun ouders.

Ouders kiezen zorgverzekering voor student

Tot en met 31 december kunnen studenten en hun ouders overstappen naar een andere zorgverzekeraar. 61% van de studenten maakt niet zelf de keuze om over te stappen, de ouders maken deze keuze, zo blijkt uit onderzoek van Studenten-zorgverzekeringen.nl. In vele gevallen is dit een duurdere zorgverzekeraar, die niet is afgestemd is op de student. Voor een basiszorgverzekering in 2017 gaan studenten en hun ouders gemiddeld 108 euro per jaar meer betalen. Dat de premies tussen zorgverzekeraars enorm kunnen verschillen, blijkt uit het forse verschil tussen de goedkoopste en duurste basiszorgverzekering: ruim €360,- op jaarbasis. Juist daarom kan een goede vergelijking en overstap lonen.

Vergelijken en overstappen loont

De zorgverzekering die de ouders afsluiten is vaak niet goed afgestemd op de persoonlijke situatie van de student. De ouders zijn zich vaak niet bewust dat er zorgverzekeringen bestaan met studentenkortingen en aanvullende verzekeringen die beter aansluiten op de zorgwensen van de student. Door ouders hierop attent te maken of zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het vergelijken en afsluiten van de zorgverzekering kunnen studenten een hoop besparen op de maandelijkse premiekosten.

Van half november tot eind december kan de huidige verzekering op worden gezegd en kunnen studenten tot 1 februari overstappen. Wanneer je overstapt voor 31 december, wordt automatisch de verzekering bij je oude verzekeraar opgezegd. Overstappen hoeft slechts 5 minuten te duren en kan je veel geld besparen. De website https://www.studenten-zorgverzekeringen.nl/ kan je helpen met het vergelijken en kiezen van een de meest voordelige zorgverzekering met een passende dekking. 


Deel: ' Studenten blijven bij de dure zorgverzekering van de ouders '
Lees ook