Zorgverzekering voor studenten met 60,12 euro het goedkoopst


UTRECHT, 20141124 -- Net als vorig jaar is Studentengoedverzekerd.nl, een zorgverzekering van studentenorganisaties het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) de goedkoopste zorgverzekering van Nederland. Studenten betalen hier met een maximaal eigen risico € 60,12 per maand. Dat meldt de vergelijkingswebsite Sum.nl. “Hoewel bijna alle premies voor 2015 zijn gestegen, heeftStudentengoedverzekerd.nl deze stijging binnen de perken weten te houden. Daarmee blijven ze, net als vorig jaar, het goedkoopst”, aldus Maddeleen Hop van Sum.nl.

Studentencollectiviteit
De maandpremie van € 60,12 euro is berekend op basis van de Basis Budget polis met het maximale eigen risico van € 875. Studenten krijgen bij Studentengoedverzekerd.nl een collectiviteitskorting van tien procent. Deze korting is al meegerekend in de premie van € 60,12 per maand.

De zorgverzekering van Studenten Goed Verzekerd is een samenwerking van studentenorganisaties ISO en LSVb en zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea. Jaarlijks peilen de organisaties de wensen en eisen van studenten, zodat ingespeeld kan worden op de zorgbehoeften van studenten. Tom Hoven, voorzitter van de LSVb: “We houden jaarlijks een enquête onder studenten om te kijken wat zij belangrijk vinden in hun zorgverzekering. Daar stemmen wij onze pakketten op af.”

Budgetpolis
De basis budget polis is een basisverzekering met geselecteerde zorgaanbieders. Dit betekent dat er een aantal ziekenhuizen geselecteerd zijn waar de verzekerde voor planbare zorg terecht kan. Alleen bij deze ziekenhuizen wordt de zorg volledig vergoed, bij andere ziekenhuizen wordt maximaal 75 procent vergoed. Verder kunnen verzekerden terecht bij zorgaanbieders die een contract hebben met Zilveren Kruis Achmea. De verzekerde heeft dus geen vrije zorgkeuze. Hierdoor is het mogelijk de premie zo laag te houden, meldt Sum.nl.

Indien er echter sprake is van acute noodzakelijke zorg, dan kan de verzekerde terecht in alle ziekenhuizen in Nederland. Naast de Basis Budget polis kan ook worden gekozen voor een natura verzekering (Basis Zeker) en een restitutie verzekering (Basis Exclusief).

Bron: https://www.sum.nl/zorgverzekering-voor-studenten-met-6012-euro-het-goedkoopst/


Deel: ' Zorgverzekering voor studenten met 60,12 euro het goedkoopst '
Lees ook