1 op de 4 jongeren leest stiekem berichtjes op telefoon partner


CULEMBORG, 20160211 -- 1 op de 7 Nederlanders en maar liefst een kwart van de jongeren leest stiekem de berichten van zijn of haar partner. Dit blijkt uit onderzoek van Computer Care Center in samenwerking met Noviodata.

Wantrouwen en jaloezie in de relatie
Voor een goede relatie is vertrouwen onmisbaar. Toch blijkt dit vertrouwen lang niet altijd aanwezig te zijn en voelen we blijkbaar de nood om de partner te controleren op goed gedrag. Zo blijkt dat 1 op de 7 Nederlanders weleens in de telefoon van zijn of haar geliefde neust. Vooral onder jongeren leeft wantrouwen over de betrouwbaarheid van hun partner. Zo controleert een kwart van hen weleens berichtjes en doet de helft van hen dit zelfs één of meerdere malen per dag.

Mannen zijn volgens het onderzoek jaloerser dan de dames. 16% van de mannen leest dagelijks stiekem de berichtjes van hun geliefde, terwijl slechts 4% van de vrouwen dit doet. Het beeld van de jaloerse vriendin blijkt in deze dan ook niet te kloppen. Als we onze controledrang botvieren doen we dit voornamelijk op de telefoon (76%), terwijl de laptop, tablet en computer op ruime afstand volgen.

Online liefde vinden bedreiging voor onze relatie
Dat we zo wantrouwend zijn, hangt wellicht samen met het feit dat we tegenwoordig een groot deel van ons sociale leven via de smartphone en social media onderhouden. Uit een Amerikaanse enquête van Euro RSCG blijkt dat een derde van de ondervraagden gelooft dat het mogelijk is om via het internet liefde te vinden en dat twee derde van hen dit online zelfs gemakkelijker vindt dan in het echte leven. Ook kent 1 op de 3 van de respondenten iemand bij wie de relatie door een online affaire is gestrand. Voor sommige van ons dus blijkbaar reden genoeg om de telefoonberichtjes van de partner regelmatig te controleren.

Blog onderzoek
Alle resultaten van het onderzoek zijn terug te vinden op het blog van Computer Care Center . Het onderzoek in de vorm van een online enquête is gehouden onder 1000 respondenten in verschillende leeftijdscategorieën.


Deel: ' 1 op de 4 jongeren leest stiekem berichtjes op telefoon partner '
Lees ook