Lage verkoop winterjassen door milde winter


LEIDEN, 20150320 -- Het afgelopen jaar zijn er weinig winterjassen verkocht. Dat komt vooral door de milde winter; er waren maar weinig dagen met strenge vorst. Ook doen Nederlanders langer met een winterjas. Ze houden de jas zelf, of geven deze door aan een familielid.

Herfstmaanden
In de maanden september, oktober, november en december werden de meeste winterjassen verkocht. Dat is toe te schrijven aan de berichten in de media, waarin regelmatig over een ‘strenge winter’ werd gesproken. Die strenge winter bleef uit, waardoor in de wintermaanden december, januari en februari de verkoop historisch laag was: “Je ziet naar mate de winter vordert, dat de verkoop daalt. Consumenten kopen vaak al een winterjas in de herfst, maar voorgaande jaren kwam het vaker voor dat men op het laatste moment een winterjas aanschaft, omdat het in één keer kouder werd. Dat hebben we dit jaar niet gezien”, legt Lisanne Ploeger van Winterjassen.com uit.

De meest verkochte winterjas is de parka; een gewatteerde jas met capuchon. Die jas is geliefd op wintersport, vanwege de ademende kunststof. In de statistieken valt te zien dat deze jas vooral gekocht werd bij de gerenommeerde webwinkels. De populairste merken zijn Gaastra en Nickelson. Dat laatst genoemde zo populair is, komt vooral door kortingen op het merk.

Besparen

Volgens Ploeger houden consumenten de hand op de knip. Met een zachte winter gebruiken consumenten liever een jas die nog in de kast hangt. Pas als een koude, strenge winter verwacht wordt, gaat men over tot aankoop.

Voorzichtiger
Daarnaast gaan consumenten ook voorzichtiger met de jas om. Op die manier stellen consumenten de aanschaf van een nieuwe winterjas langer uit: “Het goed opbergen van een jas is belangrijk om een winterjas langer mee te laten gaan. Je kunt het best de jas ophangen. Als je de jas ergens neer legt, zie je het gekreukt en beschadigd terug.”

Over Winterjassen.com
Winterjassen.com is een website die overzichten biedt van diverse webshops. Bezoekers kunnen via de site gemakkelijk zoeken tussen diverse webshops om zo de zoektijd aanzienlijk te verkorten.


Deel: ' Lage verkoop winterjassen door milde winter '
Lees ook