Textiele materialen en quilts in overvloed op de Handwerkbeurs


Rijswijk, 20150929 -- Voor de tweede keer vindt de Handwerkbeurs plaats in de Broodfabriek in Rijswijk (ZH). De Handwerkbeurs is specifiek gericht op textiele hobby’s zoals breien, haken, borduren en quilten, maar ook naai- en borduurmachines, vilt en kralen zijn ruim vertegenwoordigd.

Van donderdag 8 oktober tot en met zaterdag 10 oktober a.s. zijn ruim 70 exposanten aanwezig op de beurs. Uiteraard is er een zeer uitgebreid assortiment aan materialen te koop. Het is een waar feest voor liefhebbers van textiele handwerken. Hoewel veel handwerkvormen in een modern jasje zijn gestoken, is ook het traditionele handwerken nog volop aanwezig. Waar bijvoorbeeld zelfmaakmode steeds wordt vernieuwd, worden oude borduur- en breitechnieken juist weer in ere hersteld.

Voor de brei-liefhebbers vindt er op donderdag 8 oktober een primeur plaats. Dan vindt de lancering van het nieuwe breitijdschrift ‘TRUI magazine’ plaats. Voor het eerst zal dit magazine te zien en te koop zijn. Een tijdschrift met breipatronen, informatieve artikelen en inspiratie.

Naast de vele stands kunt u genieten van een uitgebreide tentoonstelling op het gebied van quilten en patchwork. Diverse winkels, welke op de beurs aanwezig zijn, nemen hun meest bijzondere quilts uit hun winkels mee, om te laten zien. Enkelen hebben hun meest getalenteerde klanten gevraagd om een aantal quilts uit te lenen voor de tentoonstelling. Bovendien wordt een deel van de tentoonstelling ingericht door de Leeuwarder Quiltbee groep ‘De Markante Quiltfroulje’. Dit alles bij elkaar levert een unieke tentoonstelling op, waar traditioneel quilten wordt afgewisseld met long-armquilts en art-quilts.

Op de beurs kunt u niet alleen veel inspiratie opdoen, maar ook zelf aan de slag op één van de workshoppleinen. Hier worden workshops gegeven op het gebied van allerlei handwerktechnieken. De altijd populaire docente Wieke van Keulen geeft workshops in de ‘Fair Isle’ breitechniek. Tevens zijn er workshops en demo’s in verven, kleur, breien met kraaltjes en vilten. De viltworkshops zijn ook geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

De Handwerkbeurs is open van donderdag 8 oktober t/m zaterdag 10 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 9,00, kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. Het adres van de Broodfabriek is Volmerlaan 12 te Rijswijk. Meer informatie is te vinden op de website www.handwerkbeurs.nl.


Deel: ' Volop textiele materialen en quilts op Handwerkbeurs in Rijswijk '
Lees ook