Brei-evenement, 2e Stitch 'n Bitch-Dag


ROTTERDAM, 20071022 -- Na het overweldigende succes van de eerste landelijke Stitch `n Bitch-Dag kon het niet uitblijven, de tweede SnB-Dag komt eraan! Op 3 november 2007 zal de Van Nelle Ontwerpfabriek weer plaats bieden aan ruim 1200 breiende vrouwen en een handjevol mannen.

Stitch 'n Bitch, oftewel Breien en Beppen, is een beweging die is overgewaaid uit Amerika, en die sinds eind 2004 steeds meer aanhang krijgt in Nederland. Inmiddels zijn er meer dan 50 breigroepen door het hele land, waardoor Nederland naast Engeland een leidende rol op zich heeft genomen binnen de internationale breiwereld. Wekelijks breien velen gezellig samen in cafs en andere gelegenheden. Ze wisselen ideen en patronen uit, inspireren elkaar en breien al kletsend de prachtigste creaties.

Op 3 november 2007 ontmoeten de Stitch 'n Bitch'ers elkaar in Rotterdam. Ook breiers die niet betrokken zijn bij Stitch 'n Bitch zijn hierbij van harte welkom en kunnen een goed beeld krijgen van het hedendaagse breien.

Breien is mede door het gebruik van nieuwe media als internet veranderd. Al surfend langs de vele informatieve sites, blogs en fora over breien, leggen breiers wereldwijd contact met elkaar, verzamelen ze informatie over breien en worden ze op de hoogte gehouden van de laatste breitrends. Het breien is een internationaal gebeuren geworden. Dit wordt onderstreept door de keuze van de gasten op het evenement. De Amerikaanse Debbie Stoller, oprichtster van Stitch 'n Bitch en auteur van diverse trendy breiboeken, zal op de Dag aanwezig zijn. Haar laatste boek heet `Son of Stitch 'n Bitch' en bevat patronen voor mannen. Debbie zal een workshop en trunkshow geven die vooral de jongere breiers zullen aanspreken.

Naast Debbie Stoller zal ook Jean Moss uit Engeland aanwezig zijn. Zij is een bekende ontwerpster en auteur van diverse breiboeken. Haar werk wordt gekenmerkt door innovatieve combinaties met complexe patronen, opvallend kleurgebruik en geraffineerde styling. Ze ontwerpt voor Rowan Yarns en vele internationale modehuizen zoals Ralph Lauren, Laura Ashley en Benetton. Door haar bruisende persoonlijkheid zal zij zeker de breiers inspireren tijdens haar aanwezigheid op de SnB-Dag.

Uit Zweden komt Kerstin Jnsson, de autoriteit op het gebied van Twined Knitting, een traditionele Scandinavische breitechniek. Ook zal zij workshops verzorgen over de laatste trend op breigebied: het breien uit Japanse breiboeken. Nancy Marchant is van oorsprong Amerikaanse, maar woont al 30 jaar in Amsterdam. Haar specialiteit is de Patentsteek, waar zij meer variaties op verzonnen heeft dan iemand ooit voor mogelijk heeft gehouden.

Verder biedt de Van Nelle Ontwerpfabriek, het stijlvolle industrile monument, op 3 november plaats aan een veelvoud van activiteiten; een beurs, de patronendokter, een podium met een snelbreiwedstrijd en een modeshow/wedstrijd door SnB'ers, een lezing en diverse workshops, het grootste breicaf van Nederland, boeksigneringssessies, demonstraties, breien voor goede doelen (KiKa) en als klap op de vuurpijl een heuse mannencrche. Hier worden de verveelde partners van breiers gedurende de Dag bezig gehouden met sjoelen, spelletjes en passende lectuur.
Naast dit gevarieerde aanbod dat zowel jong als oud zal aanspreken, is er natuurlijk de gelegenheid uitgebreid te shoppen voor alle mogelijke breimaterialen, gadgets en boeken op de beurs waar meer dan 30 standhouders de meest bijzondere breibenodigdheden zullen aanbieden.

Het evenement is toegankelijk van 10.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt 12,50, Kinderen tot 12 jaar hebben (onder begeleiding van een volwassene) gratis toegang. Het adres van de de Van Nelle Ontwerp Fabriek is Van Nelleweg 1 te Rotterdam. Voor meer informatie kunt u de website www.stitchnbitchdag.nl bezoeken.


Deel: ' Brei-evenement, 2e Stitch 'n Bitch-Dag '
Lees ook