Bladgouden horloges uit Nederland


Utrecht, 20120927 -- Pellikaan Timing brengt een limited editie uit van zijn Flying Dutchman horloge. Het heeft een wijzerplaat van bladgoud. In zijn drang naar het uittesten van nieuwe materialen heeft hij een aantal wijzerplaten van bladgoud voorzien, precies zoals dat ook op kerktorens wordt gebruikt. Met de hand en met geduld.

Pellikaan Timing brengt een limited editie uit van zijn Flying Dutchman horloge. Het heeft een wijzerplaat van bladgoud.De nieuwste limited editions van de Flying Dutchman hebben  een 24 karaats bladgouden wijzerplaat met zwarte wijzers in Breguet stijl. Tegelijkertijd is het design waar Pellikaan Timing bekend om staat overeind gebleven. Het horloge valt op door de goede afleesbaarheid van de wijzerplaat met een kleine seconde. De betrouwbaarheid en nauwkeurigheid worden gegarandeerd door een fraai gedecoreerd Zwitsers uurwerk (kaliber 6498-1), dat is te bewonderen door een saffierglazen kastbodem. Een zware leren band,  extra sportband en gereedschappen maken dit horloge compleet. De prijs: € 1200.-

Pellikaan Timing brengt een limited editie uit van zijn Flying Dutchman horloge. Het heeft een wijzerplaat van bladgoud. (2)Pellikaan Timing is een jong Nederlands horlogemerk dat in 2009 werd opgericht door Hubert Pellikaan. De horlogeliefhebber en technoloog ontwerpt sindsdien horloges waarvan duidelijkheid, afleesbaarheid en eenvoud de meest in het oog springende eigenschappen zijn. Onder het motto ‘Nederlandse horloges met eeuwigheidswaarde’ streeft Hubert Pellikaan ernaar om horloges te maken die niet alleen nu, maar ook over honderd jaar nog mooi zijn. De in Utrecht ontworpen horloges zijn uitgerust met een Zwitserse uurwerken van topklasse.


Deel: ' Bladgouden horloges uit Nederland '
Lees ook